8 (αθώες) συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν τα μαλλιά σου

Τα μικρά πράγματα που όλες κάνουμε καθημερινά και είναι ό, τι χειρότερο για τα μαλλιά μας.

μαλλια iStock

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ακόμα και οι πιο καλές συνήθειες που ακολουθείς μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα ταλαιπωρημένα μαλλιά, αν δεν τις τηρείς σωστά;

Φυσικά, δεν συζητάμε καν για τα προφανή λάθη στα οποία όλες έχουμε υποπέσει κατά καιρούς αλλά για εκείνα τα μικρά, καθημερινά πράγματα που κάνουμε σχεδόν ασυναίσθητα και που αν επαναλαμβάνονται συχνά, μπορούν να αποβούν καταστροφικά για την τρίχα.

Δες ποια είναι αυτά:

#1. Το να χτενίζεις τα μαλλιά σου ενώ είναι ακόμα βρεγμένα

Όταν τα μαλλιά σου είναι βρεγμένα είναι πιο ελαστικά και σημαντικά πιο ευαίσθητα, με αποτέλεσμα να σπάνε ακόμα πιο εύκολα. Είναι σημαντικό να μην τα βουρτσίζεις με την κλασική βούρτσα αλλά να χρησιμοποιείς τις ειδικές χτένες για ξεμπέρδεμα της τρίχας κάνοντας πολύ απαλές κινήσεις.

#2. Το να λούζεσαι με καυτό νερό

Το καυτό νερό μπορεί όχι μόνο να ξηράνει την τρίχα (κάνοντάς την επομένως πιο επιρρεπή στο σπάσιμο) αλλά ακόμα και να την κάψει, λειτουργώντας (σχεδόν) με τον ίδιο τρόπο όπως τα εργαλεία styling. Εάν το αντέχεις, το κρύο νερό θα ωφελήσει περισσότερο τα μαλλιά σου και θα τους χαρίσει επιπλέον λάμψη.

#3. Να τα στεγνώνεις τρίβοντάς τα με την πετσέτα

Η υπερβολικά μεγάλη τριβή με το σκληρό κάποιες φορές ύφασμα της πετσέτας προκαλεί ανεπιθύμητο φριζάρισμα αλλά και φθορά στην τρίχα - μην απορείς που δεν φαίνονται όσο λεία και λαμπερά θα ήθελες αμέσως μετά το στέγνωμα. Απόφυγε το τρίψιμο και πέρνα τα απαλά με την πετσέτα - ή ακόμα και με ένα T-shirt.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i