Sunkissed: Πώς θα διατηρήσεις λαμπερό το μαύρισμα του καλοκαιριού για περισσότερο καιρό

Ναι, μπορείς να μείνεις μαυρισμένη μέχρι και τον Οκτώβρη.

sun iStock

Μπορεί ο Αύγουστος να μάς άφησε πίσω του, όμως αρνούμαστε να δεχθούμε ότι το καλοκαίρι τελείωσε. Όσο επικρατούν οι υψηλές θερμοκρασίες θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει και το καλοκαίρι και ότι δεν θα κατεβάσουμε από τώρα τα φθινοπωρινά μας ρούχα.

Δες επίσης: Ηλιοκαμένη λάμψη στο πρόσωπο: Πώς θα τη διατηρήσεις μετά τις διακοπές;

Αν μάλιστα βρίσκεσαι ανάμεσα στις τυχερές που κατάφεραν να πετύχουν ένα ομοιόμορφο, λαμπερό μαύρισμα στις διακοπές τους, πιθανόν αυτό που θες δεν είναι μόνο να το αναδεικνύεις σε κάθε ευκαιρία αλλά και να το διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Μάντεψε: Δεν πρόκειται για μια απατηλή επιθυμία, αφού είναι δυνατόν να μείνεις μαυρισμένη μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, αν ακολουθήσεις πιστά τις συμβουλές μας. Έτσι, τα κοντά σορτσάκια και τα φορέματά σου θα δείχνουν ακόμα πιο όμορφα και στην πόλη.

Δες επίσης: 5 ανανεωτικά κουρέματα για να υποδεχθείς το φθινόπωρο όπως του αξίζει

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Sampaio (@sarasampaio)

Δύο είναι οι λέξεις κλειδιά που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου: Απολέπιση και ενυδάτωση.

Πιο αναλυτικά:

#1. Απολέπιση

Υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη άποψη που θέλει το peeling να εξασθενεί μια ώρα αρχύτερα το μαύρισμα, μιας και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφανειακή στοιβάδα του δέρματος. Αυτό όμως δεν ισχύει, καθώς ίσα ίσα πρέπει να απομακρύνονται αυτά τα κύτταρα ώστε να αποκαλυφθεί μια βελούδινη και, κυρίως, καθαρή επιδερμίδα. Μια φορά την εβδομάδα αρκεί για να είναι λαμπερή, ενυδατωμένη αλλά και έτοιμη να δεχτεί όλα τα προϊόντα που θα εφαρμόσεις στη συνέχεια. Στα plus ότι δεν θα υποστείς το ενοχλητικό ξεφλούδισμα.

#2. Βαθιά ενυδάτωση και θρέψη

Ακριβώς για να προλάβεις το ξεφλούδισμα που δημιουργείται αναπόφευκτα από την έλλειψη υγρασίας, καλό είναι να ενυδατώνεις εντατικά το δέρμα σου. Οι υψηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν την επιδερμίδα που ούτως ή άλλως χάνει νερό και υγρασία λόγω των εξωτερικών συνθηκών και επιδράσεων. Προτίμησε ενυδατικές συνθέσεις με κύρια συστατικά το υαλουρονικό οξύ αλλά και την αλόη που όχι μόνο θα χαρίσουν την απαραίτητη υγρασία αλλά και θα καταπραΰνουν την καταπονημένη επιδερμίδα. Πλούσια ενυδατικά body butters και έλαια σώματος, body lotions ακόμα και το after sun σου σε περίπτωση που σου περίσσεψε, είναι τα ιδανικά προϊόντα που θα χαρίσουν την απαραίτητη υγρασία στο σώμα σου. 

#3. Δροσερά ντους

Δώσε σημασία στη θερμοκρασία του νερού όταν κάνεις ντους. Προτίμησε να κάνεις μπάνιο με χλιαρό (ακόμα και κρύο νερό αν αντέχεις) αντί για ζεστό ή, ακόμα χειρότερα, καυτό. Κι αυτό γιατί η υψηλή θερμοκρασία του νερού αφυδατώνει την επιδερμίδα αφήνοντάς τη ξηρή, με αποτέλεσμα αυτή να "σπάει" και να ξεφλουδίζει.

#4. Αγάπησε τα λάδια σώματος - αν δεν το έχεις κάνει ήδη

Εκτός από ενυδάτωση, τα αγαπημένα μας και άκρως καλοκαιρινά body oils χαρίζουν μια αξεπέραστη λάμψη στο δέρμα που τονίζει αλλά και ενισχύει πολλές φορές το μαύρισμα. Τα περισσότερα έχουν ιριδίζοντα στοιχεία που αντανακλούν το φως και δίνουν ένα εντυπωσιακό, glowy εφέ στο σώμα. Παράλληλα, αφήνουν μια τέλεια μεταξένια αίσθηση αλλά και υπέροχο άρωμα στο σώμα.

Όσον αφορά το πρόσωπο, είναι απολύτως φυσιολογικό να μην μαύρισες, εφόσον δεν το εξέθεσες στην ηλιακή ακτινοβολία - και πολύ καλά έπραξες. Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να είναι το χρώμα δύο με τρεις τόνους πιο ανοιχτό σε σχέση με αυτό του σώματος.

Tip: Mπορείς να αποκτήσεις ομοιόμορφο μαύρισμα και στο πρόσωπο ώστε να είναι αρμονικό το χρώμα με αυτό του σώματός σου, χρησιμοποιώντας σωστά μια bronzing powder ή υγρό bronzer, έναν με δύο τόνους σκουρότερα από αυτόν του προσώπου σου. Το ίδιο μπορείς να πετύχεις και με ένα υγρό foundation που να είναι έναν τόνο πιο σκούρο από το πρόσωπό σου, αν θεωρείς ότι το δέρμα σου μπορεί να το "σηκώσει" παρ' όλες τις υψηλές θερμοκρασίες. Τέλος, μπορείς κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς να αναμειγνύεις 2-3 σταγόνες self tan για το πρόσωπο με την ενυδατική σου κρέμα και να απλώνεις το μείγμα κάνοντας απαλό μασάζ.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i