H DIY θεραπεία μαλλιών με ρυζόνερο για άπλετη λάμψη στην τρίχα

Το ρυζόνερο βοηθά στην ενυδάτωση, λάμψη αλλά και ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

hair iStock

Πιθανόν γνωρίζεις ήδη ότι το ρυζόνερο είναι χρόνια ξακουστό για τις θαυματουργές ιδιότητές του στα μαλλιά, κάνοντάς τα να δείχνουν στιλπνά και λαμπερά. Αν είσαι fan της κορεάτικης κουλτούρας μάλιστα, θα έχεις ακούσει ότι οι γυναίκες της Κορέας το χρησιμοποιούν κατά κόρον στην beauty ρουτίνα τους. Εξού και τα υπέροχα, πλούσια μαλλιά που έχουν, πάντα λεία και μεταξένια, που ακτινοβολούν υγεία και λάμψη.

Δες επίσης: Τάσεις νύχια '22: Τα χρώματα και τα trends που θα βλέπεις παντού το φθινόπωρο

Παράλληλα, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το νερό ρυζιού κάνει θαύματα και στην επιδερμίδα, αφού χάρη στις πολλές βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και αμινοξέα που περιέχει, χαρίζει άφθονα πλεονεκτήματα στο δέρμα μας. Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί το κύριο συστατικό πολλών κορεάτικων skincare προϊόντων εδώ και χρόνια.

Όσον αφορά στα μαλλιά πάντως, δεν είναι λίγα τα TikTok videos που δείχνουν θαυματουργές DIY συνταγές που βοηθούν όχι μόνο στην ενυδάτωση και στην ανάκτηση της λάμψης της τρίχας, αλλά και στη γρηγορότερη ανάπτυξή της. Με λίγα λόγια, εάν εφαρμόζεις μια homemade θεραπεία στα μαλλιά σου δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, τα βοηθάς να μεγαλώσουν πιο γρήγορα αλλά και να δυναμώσουν στο έπακρο.

Δες επίσης: Ρυζόνερο: Γιατί είναι το αγαπημένο συστατικό των top models για λαμπερή επιδερμίδα;

Η DIY συνταγή:

Όπως και με το αντίστοιχο DIY διάλυμα που φτιάχνουμε για χρήση στην επιδερμίδα μας, με παρόμοιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις μια θεραπεία ρυζόνερου για το τριχωτό και τα μαλλιά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις λίγο ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό. Με ένα σουρωτήρι, τοποθέτησε το βρασμένο νερό σε ένα μπουκάλι αφού πρώτα θα το έχεις αφήσει να κρυώσει καλά, και φύλαξέ το στο ψυγείο. Στη συνέχεια, τοποθέτησε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρι, με τη βοήθεια του οποίου θα το απλώνεις σε νωπά μαλλιά μετά το λούσιμο και θα το αφήνεις για 5-10᾽. Έπειτα θα το ξεβγάζεις καλά με νερό και... voilá!

Δες το TikTok video:

@moniquemrapier

Reply to @katerinaortiz_ NEVER been asked a question more 😳 The best way for noticeable results! #hair #hairtransformation #hairgrowth #hairtok

♬ Still into You - Paramore

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i