Οι καλύτερες κρέμες με πεπτίδια για μια πιο "δυνατή" και νεανική επιδερμίδα

Το νέο it αντιγηραντικό συστατικό που αξίζει μια θέση στη ρουτίνα σου.

κρέμες με πεπτίδια iStock

Μετά το υαλουρονικό οξύ, τη βιταμίνη C και τη ρετινόλη, τα πεπτίδια αναμένεται πως θα είναι το next big thing στην περιποίηση της επιδερμίδας υποσχόμενα μια πιο "δυνατή", νεανική και σφριγηλή όψη. Τι είναι όμως ακριβώς και γιατί αξίζει να εντάξετε μια κρέμα με πεπτίδια στη ρουτίνα σας;

Τι είναι τα πεπτίδια;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Τα όργανα του ανθρώπινου σώματος είναι φτιαγμένα από πρωτεΐνες. Ίσως η πιο σημαντική πρωτεΐνη του δέρματος είναι το κολλαγόνο, το οποίο, όπως σίγουρα γνωρίζετε, με το πέρασμα των χρόνων μειώνεται με την επιδερμίδα να χάνει έτσι τη σφριγηλότητά της. 

Τα πεπτίδια είναι μικρές αλλά εξαιρετικά σημαντικές αλυσίδες αμινοξέων, δηλαδή δομικών συστατικών των πρωτεϊνών, που μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά και στέλνουν μηνύματα επανόρθωσης στα κύτταρα της επιδερμίδας. Με το πέρασμα όμως του χρόνου η δράση των φυσικών πεπτιδίων μειώνεται και χάνεται η "επικοινωνία" τους με τα κύτταρα με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει ολοένα και πιο θαμπή και ώριμη.

Γιατί να εντάξετε μια κρέμα με πεπτίδια στη ρουτίνα σας;

Τα πεπτίδια στις καλλυντικές φόρμουλες, χάρη στη βιομιμητική τους δράση -δηλαδή την ικανότητά τους να μιμούνται τη δράση των φυσικών πεπτιδίων- αναλαμβάνουν να καλύψουν τα "κενά" στην επικοινωνία μεταξύ των φυσικών πεπτιδίων και των κυττάρων κι έτσι συμβάλλουν στην ενίσχυση του φυσικού κολλαγόνου κι αποκαθιστούν και επανορθώνουν τον προστατευτικό φραγμό, κάνοντας το δέρμα πιο "δυνατό" και χαρίζοντάς του νεανική όψη. Οι γραμμές, οι ρυτίδες και τα σημάδια φωτογήρανσης εμφανίζονται μειωμένα, ενώ η επιδερμίδα δείχνει πιο υγιής και ενυδατωμένη.

Δες περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i