"Sweaty skin": Η viral τάση στο μακιγιάζ που θα σε "δικαιώσει" αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Οι γυαλάδες στο πρόσωπο δεν ήταν ποτέ πιο επιθυμητές.

Hailey Bieber Splash News / Ideal Image

Ποια κοπέλα δεν θέλει φρέσκια και δροσερή όψη στο πρόσωπο, που θα την κάνει να δείχνει νεότερη; Όλες, θα πούμε εμείς, κι ευτυχώς το μακιγιάζ βοηθά πολύ στο να το πετύχουμε.  Αυτό είναι και το νόημα πολλών makeup trends που βρίσκονται στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες, και πολύ περισσότερο του "sweaty ή laminated skin" trend, που θέλει μια απερίγραπτη, σχεδόν "ιδρωμένη" όψη στο πρόσωπο. 

Δες επίσης: 5 αγαπημένα scrubs σώματος για απόλυτα μεταξένια επιδερμίδα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές

Πρόκειται για ένα σούπερ ενυδατωμένο δέρμα με γυαλάδες - ναι, αυτή η τάση αποθεώνει και απενοχοποιεί τις γυαλάδες. Αν μάλιστα ανήκεις στις γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα, τότε εσύ ειδικά δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα, αφού έχεις γεννηθεί κυριολεκτικά γι' αυτό το trend. Κι αυτό γιατί η φυσική λιπαρότητα που εκκρίνεται από τις λιπαρές επιδερμίδες δίνει αυτό το sweaty εφέ που μέχρι πρότινος όλες ήθελαν να καλύψουν. 

Επιπλέον, ο λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη τάση κάνει την επιδερμίδα να δείχνει νεότερη είναι ότι το πρόσωπο δεν δείχνει ματ και "στιβαρό". Όταν τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε έχουν ως αποτέλεσμα να δίνουν ένα ματ φινίρισμα στο δέρμα, τότε είναι πιο πιθανό το πρόσωπό μας να δείξει κουρασμένο έως και γερασμένο, μιας και τα βαριά προϊόντα και συνθέσεις τείνουν να εισχωρούν στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενισχύοντάς τες.

Δες επίσης: Αυτό είναι το πιο δημοφιλές και κολακευτικό κούρεμα του φετινού καλοκαιριού - και όχι μόνο

Επομένως, εύκολα μπορείς να καταλάβεις ότι σύμμαχοί σου γι΄αυτό το look θα γίνουν οι ενυδατικές, τα σέρουμ και τα λεπτόρρευστα foundations, ενώ οι πούδρες θα πρέπει να μπουν στην άκρη για λίγο καθώς δεν έχουν καμία θέση στο laminated skin trend.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i