Aφυδατωμένα, θαμπά μαλλιά μετά την παραλία: 7 tips αναζωογόνησης

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο - και μερικά μικρά tips περποίησης που θα κάνουν τη διαφορά στα αφυδατωμένα μαλλιά σου.

ΜΑΛΛΙΑ iStock

Τα ξηρά, αφυδατωμένα μαλλιά το καλοκαίρι είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο της εποχής αυτής, αφού ο ήλιος και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν σε πολύ μεγάλο βαθμό την τρίχα. Ταυτόχρονα, το αλάτι ή το χλώριο της πισίνας σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα αλλά και την πιθανή έλλειψη περιποίησης από πλευράς σου, αποτελούν παράγοντες που συμβάλλουν στο να αποδυναμωθούν ακόμα περισσότερο τα μαλλιά και να χάσουν τη λάμψη τους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι πολλές γυναίκες στις διακοπές τους θέλουν να χαλαρώσουν τη haircare ρουτίνα τους για πρακτικούς λόγους, μην ακολουθώντας έτσι όλα τα χρήσιμα steps φροντίδας που καλό είναι να τηρούμε καθημερινά για να έχουμε υγιή, λαμπερά μαλλιά.

Πάντως, ακόμα κι αν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία και δεν θες να κουβαλάς στις διακοπές σου δέκα διαφορετικά μπουκαλάκια μόνο για τη φροντίδα των μαλλιών σου, υπάρχουν κάποια μικρά πραγματάκια που μπορείς να κάνεις για να τους χαρίσεις την ελάχιστη περιποίηση και προστασία, που όμως θα κάνει τη διαφορά.

Πώς θα αποκτήσεις ονειρεμένα, μεταξένια μαλλιά ακόμα κι αν έξω έχει 40 βαθμούς Κελσίου:

#1. Απόφυγε τις πολλές βαφές

Αν σκέφτεσαι να βάψεις τα μαλλιά σου, ίσως είναι καλύτερα να περιμένεις μέχρι τον Σεπτέμβρη, καθώς οι χρωστικές και τα χημικά των βαφών συνιστούν άλλον έναν επιβαρυντικό παράγοντα για την τρίχα. Αν πάλι έχεις ήδη βαμμένα μαλλιά και θες να ανανεώσεις το χρώμα, θα σου πρότεινα και πάλι να το καθυστερήσεις μέχρι το φθινόπωρο και να φρεσκάρεις μόνη σου τη λάμψη των μαλλιών σου με ειδικές, ενυδατικές μάσκες ή θεραπείες λάμψης για βαμμένα μαλλιά που κυκλοφορούν τόσο στα κομμωτήρια όσο και στο εμπόριο.

#2. Πες όχι στην έξτρα θερμότητα

Τα μαλλιά ήδη εκτίθενται αρκετά στον ήλιο και τη ζέστη, οπότε γιατί να τα επιβαρύνεις ακόμα περισσότερο με τη χρήση εργαλείων styling; Προτίμησε να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά με τον αέρα και να μη χρησιμοποιείς σεσουάρ (το οποίο δημιουργεί φριζάρισμα) παρά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα θα αποκτήσεις και μια φυσική, όμορφη κίνηση στα μαλλιά ενώ αν τα αφήσεις να στεγνώσουν σε πλεξούδες, θα δημιουργηθούν υπέροχοι φυσικοί κυματισμοί. Για τον ίδιο λόγο, απόφυγε να ισιώνεις ή να κάνεις μπούκλες με εργαλεία styling που λειτουργούν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και άφησε τη χρήση τους για το φθινόπωρο.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i