3 ύπουλα σημάδια που μαρτυρούν ότι η επιδερμίδα γερνά πρόωρα

+ Πώς μπορείτε να αντιστρέψετε τη γήρανση.

επιδερμίδα Ιstock

Η επιδερμίδα ξεκινά να γερνά ήδη από τη μέρα της γέννησή μας. Μπορεί το ρολόι να "τρέχει" ωστόσο τα αποτελέσματα αυτής της απόλυτα φυσιολογικής διαδικασίας αργούν πολύ να αποτυπωθούν στην επιφάνειά της. Μερικές φορές ωστόσο λόγω κακού τρόπου ζωής και "φτωχών" καθημερινών πρακτικών (βλ. αλόγιστη έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, στρες, έλλειψη ύπνου, κακή διατροφή και τσιγάρο), η διαδικασία αυτή επιταχύνεται και "γράφει" νωρίτερα απ' ότι θα έπρεπε στην επιδερμίδα. Ποια είναι λοιπόν τα πιο συνήθη σημάδια πρόωρης γήρανσης;

Πρόωρη γήρανση | Τα 3 πιο ύπουλα σημάδια 

1. Καφέ κηλίδες

Αρχικά μοιάζουν με χαριτωμένες φακίδες, ενώ στη συνέχεια οι περισσότερες γυναίκες τις περνούν για πανάδες. Τις περισσότερες φορές όμως πρόκειται για καφέ κηλίδες, που χαλούν την τονική ομοιομορφία της επιδερμίδας -ένα από τα πιο ύπουλα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Μπορεί να μοιάζει ότι εμφανίζονται από τη μία μέρα στην άλλη, ωστόσο η δημιουργία τους "δουλεύεται" για καιρό: Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία με την πάροδο του χρόνου οδηγεί στην υπερπαραγωγή μελανίνης, η οποία δεν κατανέμεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια του δέρματος κι έτσι σχηματίζονται καφέ κηλίδες στην επιφάνειά του.

Director's Tip: Για να απαλύνετε την όψη τους, εντάξτε στη ρουτίνα σας προϊόντα με νιασιναμίδη και AHA, ενώ για να προλάβετε την εμφάνιση νέων σημαδιών μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε καθημερινά ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Δείτε περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i