Καφέ κηλίδες και πανάδες: Το συστατικό που τις εξαφανίζει άμεσα κι αποτελεσματικά

Η must προσθήκη στη ρουτίνα σας πριν αλλά και μετά τις διακοπές.

καφε κηλιδες Istock Photo

Ενώ αρχικά μοιάζουν με χαριτωμένες φακίδες, καθώς περνούν τα χρόνια κι ο αριθμός τους αυξάνεται, οι πανάδες καφέ κηλίδες στο δέρμα μετατρέπονται στην πιο ενοχλητική "ανάμνηση" των διακοπών, που θέλουμε οπωσδήποτε να ξεχάσουμε. Τι προκαλεί τελικά την εμφάνισή τους και ποιο είναι το συστατικό εκείνο που πρέπει να εντάξετε στη ρουτίνα σας για να τις μειώσετε;

Γιατί εμφανίζονται καφέ κηλίδες στο δέρμα;

Οι ακτίνες UV διαπερνούν την επιδερμίδα και διεγείρουν τα μελανοκύτταρα. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία με την πάροδο του χρόνου οδηγεί στην υπερπαραγωγή μελανίνης, η οποία δεν κατανέμεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια του δέρματος κι έτσι σχηματίζονται καφέ κηλίδες στην επιφάνειά του.

Ο κίνδυνος υπερμελάγχρωσης αυξάνεται με τη γήρανση των κυττάρων, ενώ καφέ κηλίδες στο δέρμα δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και εξαιτίας ορμονικών αλλαγών. Τρανό παράδειγμα, η "μάσκα εγκυμοσύνης", δηλαδή οι εμφάνιση μελάσματος στην άνω περιοχή του προσώπου, κατά τη διάρκεια της κύησης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη ή έχει ουλές, από εγκαύματα ή ακμή, είναι πολύ πιο εύκολο να αναπτύξει σημάδια μελάγχρωσης αν εκτίθεται στον ήλιο χωρίς προστασία.

Δείτε περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i