Τα 10 καλύτερα αντηλιακά προσώπου για προστασία στην πόλη (ακόμα και όταν έχει συννεφιά)

Γνωρίζεις ότι πρέπει να φοράς αντηλιακό προσώπου χειμώνα - καλοκαίρι, ακόμα και τις πιο μουντές μέρες;

αντηλιακα iStock

Τα αντηλιακά προσώπου είναι από τα πιο σημαντικά προϊόντα που πρέπει απαραιτήτως να βρίσκονται στο νεσεσέρ σου. Ο ήλιος, που γίνεται ολοένα και πιο δυνατός με τα χρόνια, δεν αστειεύεται, ενώ σε μια χώρα σαν τη δική μας είναι παρών σχεδόν όλο το χρόνο. Ενόψει της άνοιξης αλλά και του καιρού που, ολοένα και συχνότερα, μάς δείχνει πλέον τις καλές του διαθέσεις, ήρθε η ώρα να βάλεις στην καθημερινότητά σου τα αντηλιακά προσώπου - αν δεν τα έχεις ήδη, αλλά και να προνοήσεις αγοράζοντας από τώρα τα καλύτερα της αγοράς.

Γιατί είναι τόσο απαραίτητο το αντηλιακό χειμώνα - καλοκαίρι;

Για αρχή, η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Απλά, το πρόσωπο είναι αυτό που εκτίθεται κυρίως στην ηλιακή ακτινοβολία όλο τον χρόνο, ενώ το σώμα μας μόνο το καλοκαίρι, και πάλι όχι ολόκληρο: μόνο τα σημεία εκείνα που εμείς εκθέτουμε στον ήλιο κάνοντας ηλιοθεραπεία.

Αναφορικά πάντως με το πρόσωπό μας, αυτό έχει ακόμα πιο μεγάλη ανάγκη προστασίας από τον ήλιο ως πιο ευαίσθητο σε σχέση με το σώμα. Επιπλέον, η πρόωρη γήρανση που πρoκαλείται από την υπέρμετρη έκθεση στη UVA ακτινοβολία έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση γραμμών, ρυτίδων αλλά και κηλίδων ακόμα και σε νεανικά δέρματα, ενώ καιροφυλακτεί ο κίνδυνος για έγκαυμα ή και για άλλες δερματικές βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο του δέρματος.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i