5 tips για να απαλλαγείς από το φριζάρισμα των βροχερών ημερών

Plus, το πανεύκολο χτένισμα που μπορείς να κάνεις.

iStock iStock

Το (λίγο) φριζάρισμα είναι φυσιολογικό, αναπόφευκτο, ακόμα και υγιές, ιδίως για τα πολύ μακριά, βαριά μαλλιά. Η έντονη υγρασία ωστόσο, που εμφανίζεται τις πολύ βροχερές μέρες, προκαλεί ακόμα πιο έντονο εφέ φριζαρίσματος, κάνοντας τα μαλλιά να... "πετάνε", να δείχνουν ατίθασα, ακόμα και απεριποίητα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί όταν τα μαλλιά βρίσκονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα ενυδάτωσης, η εξωτερική στοιβάδα της τρίχας ανοίγει και επιτρέπει στην υγρασία του αέρα να περάσει στο εξωτερικό, πράγμα που οδηγεί στο γνωστό εφέ.

Επομένως, γίνεται κατανοητό ότι η εντατική ενυδάτωση και θρέψη της τρίχας, παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο και καλό είναι να γίνεται όλο τον χρόνο. Αν αυτή δεν γίνεται με τα κατάλληλα προϊόντα ή/και τρόπο, δεν θα το αποφύγεις σε καμία περίπτωση.

Μερικά tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να μειώσεις / προλάβεις το φριζάρισμα:

#1. Χρησιμοποίησε anti-frizz προϊόντα

Προτίμησε σαμπουάν, conditioners και μάσκες μαλλιών με anti-frizz ιδιότητες, αλλά και ενυδατικά στοιχεία, για να ενυδατωθεί πλήρως η τρίχα. Οι leave-in κρέμες και οι διάφορες anti-frizz θεραπείες μαλλιών που μπορείς να απλώσεις και μόνη σου μετά το λούσιμο, θα σε βοηθήσουν εξίσου.

#2. Μην ξεχνάς το conditioner και τα hair oils

Είναι σημαντικό να εφαρμόζεις κρέμες μαλλιών για θρέψη σε κάθε λούσιμο, αλλά και να απλώνεις το αγαπημένο σου λάδι μαλλιών στις άκρες, ιδανικά σε νωπά μαλλιά.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i