Οι top κανόνες για τέλειες μπούκλες

Μυστικά περιποίησης για όμορφα, λεία και υγιή σγουρά μαλλιά που δε φριζάρουν.

roberts Splashnews

Όσες έχουν σγουρά μαλλιά γνωρίζουν καλά πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσουν τις μπούκλες τους καλοσχηματισμένες και λείες. Τα μαλλιά πρέπει να είναι πολύ καλά ενυδατωμένα και υγιή για να έχουν όμορφο σχήμα, να μην δείχνουν ατίθασα και ατημέλητα και να μη φριζάρουν. Για αυτό και χρειάζονται συγκεκριμένη και συστηματική περιποίηση που να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Ακολούθησε τους παρακάτω απλούς κανόνες καθημερινής φροντίδας που θα αναδείξουν τις μπούκλες σου.

1. Χρησιμοποίησε εξειδικευμένο σαμπουάν και κοντίσιονερ

Τα σγουρά μαλλιά υποφέρουν συνήθως από ξηρότητα για αυτό και έχουν ανάγκη από πιο πλούσιες, ενυδατικές συνθέσεις. Τόσο το σαμπουάν όσο και το κοντίσιονερ που θα επιλέξεις πρέπει να έχουν ενυδατικά συστατικά και θρεπτικά έλαια. Αναζήτησε ένα σαμπουάν χωρίς θειϊκά άλατα, ένα στοιχείο που βοηθά στην αφροποίηση του σαμπουάν αλλά αφυδατώνει την τρίχα.

2. Περιόρισε το λούσιμο

Το συχνό, καθημερινό λούσιμο ταλαιπωρεί και αφυδατώνει ακόμη περισσότερο τα σγουρά μαλλιά, τα οποία εκ φύσεως είναι ξηρά. Προκειμένου να έχεις πιο υγιή μαλλιά περιόρισε το λούσιμο στις 2 -3 φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, μάθε να εφαρμόζεις σωστά το κοντίσιονερ, σε κάθε λούσιμο, χωρίζοντας τα μαλλιά σε λεπτές τούφες, και όχι σε όλα μαζί με μία κίνηση. Έτσι, θα καλύψεις όλα τα μαλλιά με επαρκή ποσότητα ώστε να μείνουν απαλά και λεία μετά το λούσιμο.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i