Τα do's και don'ts του hair oiling για λεία, μεταξένια μαλλιά

Δες πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά τα έλαια μαλλιών.

λαδι μαλλιων Splash News / Ideal Image

Αν αναρωτιέσαι τι είναι το hair oiling, να σου πούμε αρχικά ότι ο όρος αναφέρεται στην κλασική τεχνική της εφαρμογής ελαίου στα μαλλιά, με στόχο την ενυδάτωση και λάμψη τους. Όσο κι αν φαίνεται μια εύκολη διαδικασία όμως, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά για να γίνει σωστά και να έχεις όλα τα οφέλη της.

Η διαδικασία

Η εφαρμογή του hair oil γίνεται σε όλα τα μήκη και τις άκρες αλλά και στο τριχωτό, με στόχο όχι μόνο να λάμψει η τρίχα σε βάθος, αλλά και να αποκτήσει βαθιά θρέψη και ενδυνάμωση στον πυρήνα της. Αποτέλεσμα; Απαλά και λεία μαλλιά που ακτινοβολούν λάμψη και υγεία.

Όπως όλα τα τελετουργικά φροντίδας ωστόσο, έτσι και το hair oiling έχει ορισμένα tips & tricks που πρέπει να γνωρίζεις ώστε να έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ποια είναι αυτά;

Do's

#1. Διάλεξε με προσοχή το λάδι μαλλιών που θα εφαρμόσεις και μην βάλεις όποιο πέσει τυχαία στα χέρια σου. Προτίμησε εκείνο που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες: έτσι, αν έχεις χοντρή ή λιπαρή τρίχα, ένα λεπτόρρευστο λάδι θα κάνει καλύτερη δουλειά από ένα πιο παχύρρευστο, που μάλλον θα βαρύνει περισσότερο τα μαλλιά σου.

#2. Ζέστανε το λάδι στα χέρια σου πριν το εφαρμόσεις στα μαλλιά. Τρίψε την ποσότητα που θες ανάμεσα στις παλάμες σου και άπλωσέ το σε όλα τα μήκη και τις άκρες με αργές κινήσεις.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i