6 SOS tips για να εφαρμόσεις τέλεια τη μάσκαρα

Απόκτησε βλεφαρίδες σαν ψεύτικες με αυτά τα μικρά μυστικά.

μάσκαρα pexels

Ευτυχώς, οι τέλειες, μακριές και πυκνές βλεφαρίδες δεν είναι μοναδικό προνόμιο των προικισμένων με καλό DNA γυναικών, ούτε εκείνων που επιλέγουν να φορέσουν lash extensions. Μπορείς άνετα να αποκτήσεις ονειρεμένες βλεφαρίδες με τη σωστή μάσκαρα - και μερικά εύκολα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να την εφαρμόσεις σωστά, ώστε να επωφεληθείς στο full από το μαγικό αυτό προϊόν.

Δες επίσης: Ombré concealer: Το viral makeup trend για πιο λαμπερό, φωτεινό βλέμμα μέσα σε 5'

Ποια είναι αυτά;

#1. Αν πρόκειται για καινούρια μάσκαρα, μάλλον θα έχει αρκετή ποσότητα προϊόντος στο βουρτσάκι της, το οποίο αν επιχειρήσεις να βάλεις στις βλεφαρίδες σου, πιθανότατα θα δημιουργήσει κόμπους. Μπορείς να τους αποφύγεις αν, προτού ακουμπήσεις το βουρτσάκι στις βλεφαρίδες, το καθαρίσεις απαλά με ένα χαρτομάντηλο.

#2. Για να αποκτήσεις καλύτερο έλεγχο στο απλικατέρ και για να μπορείς να φτάσεις σε όλες τις βλεφαρίδες, ακόμα και σε αυτές που είναι στην εσωτερική γωνία του ματιού, κάνε το εξής: Όταν τραβάς το βουρτσάκι από το σωλήνα, λύγισε απαλά την άκρη του, έτσι ώστε να είναι κάθετη στη λαβή.

#3. Έχεις πολύ λεπτές βλεφαρίδες και θέλεις να τις κάνεις να δείχνουν πιο πλούσιες; Τότε να περνάς μάσκαρα και κάτω αλλά και πάνω στις βλεφαρίδες, επειδή έτσι καλύπτεις κάθε τους σημείο με χρώμα και φαίνονται πιο πυκνές.

#4. Αν. βάζοντας μάσκαρα, λερώσεις κατά λάθος το βλέφαρό σου, το σωστό είναι να το αφήσεις λίγο να στεγνώσει και μετά να το καθαρίσεις με μια μπατονέτα. Αν βιαστείς και το κάνεις όσο ακόμα η μάσκαρα είναι υγρή, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να δημιουργήσεις μια μεγαλύτερη μουντζούρα.

Δες επίσης: Espresso makeup: Η πιο hot τάση μακιγιάζ του φθινοπώρου θα σε ανανεώσει πλήρως

#5. - Το ψαλιδάκι για τις βλεφαρίδες μπορεί να γίνει πιο λειτουργικό και να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ακόμα μεγαλύτερες καμπύλες. Με ποιον τρόπο; Πριν από τη χρήση του ζέστανέ το λίγο με το πιστολάκι, άφησέ το λίγα δευτερόλεπτα να κρυώσει και μετά χρησιμοποίησέ το.

#6. Δώσε ακόμα μεγαλύτερη καμπυλότητα, μήκος και ένταση στις βλεφαρίδες σου βάφοντας μόνο τις ακριανές και όχι όλες. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα τις κάνεις να δείχνουν πιο μακριές, διαχωρισμένες και έντονες, αλλά και θα δημιουργήσεις το εφέ των αμυγδαλωτών, ελαφίσιων ματιών.

Extra tip: Όταν η μάσκαρά σου αρχίζει να γίνεται σκληρή και να χάνει την υγρή υφή της, δεν υπάρχει λόγος να την πετάξεις. Αντιθέτως, χάρισέ της λίγες επιπλέον μέρες ζωής με το εξής κόλπο: Βύθισέ τη κλειστή για λίγα λεπτά σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i