3 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να "σβήσεις" τις ρυτίδες γύρω από το στόμα

Πρόκειται για μερικά απλά steps, τα οποία αν εντάξεις στην καθημερινότητά σου θα δεις θεαματική διαφορά στις ρυτίδες. Τι λες;

Ρυτίδες καπνιστή iStock

Όταν σκεφτόμαστε τις ρυτίδες του προσώπου, το μυαλό μας συνήθως πηγαίνει σε συγκεκριμένα σημεία. Οι ρυτίδες στο μέτωπο, τα πόδια της χήνας και οι γραμμές του συνοφρυώματος (ανάμεσα στα φρύδια), είναι μόνο μερικές από τις περιοχές-στόχοι που απαιτούν extra περιποίηση για την θεραπεία των ρυτίδων. Τι γίνεται όμως και με τις ρυτίδες που εμφανίζονται στο κάτω μισό του προσώπου μας; Είτε πρόκειται για ρινοχειλικές πτυχές, κάθετες γραμμές χειλιών ή ρυτίδες γύρω από τη γνάθο και το πηγούνι, αυτές οι γραμμές συχνά  θέλουν φροντίδα και πολλές από εμάς μας βάζουν σε σκέψεις για το τι να κάνουμε. Κάπως  έτσι  συχνά  αναζητήσαμε τις καλύτερες λύσεις για τη θεραπεία και την πρόληψη των ρυτίδων στο κάτω  μέρος του προσώπου μας.

Τι είναι οι ρυτίδες προσώπου;

Πριν προχωρήσουμε σε λύσεις, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι ακριβώς είναι οι ρυτίδες του προσώπου. "Οι ρυτίδες προσώπου είναι πτυχές στο δέρμα που συνήθως εμφανίζονται ή γίνονται πιο εμφανείς με το πέρασμα της ηλικίας", λέει η PA-C Erica Bartoloni. Οι ρυτίδες στο πρόσωπο είναι εντελώς φυσικές και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ντρεπόμαστε γι’ αυτές.

Τι προκαλεί τις ρυτίδες του προσώπου;

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ρυτίδες στο πρόσωπο. Η γενετική, η ηλικία, το κλίμα, ο τρόπος ζωής και η διατροφή είναι οι κύριοι παράγοντες που βρίσκονται πίσω από την δημιουργία των ρυτίδων στο πρόσωπο. Καθώς μεγαλώνουμε, αρχίζουμε να χάνουμε οστική μάζα και λίπος, ενώ η παραγωγή του κολλαγόνου αρχίζει να επιβραδύνεται. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως όσες ζουν έναν αγχωτικό τρόπο ζωής έχουν περισσότερες φλεγμονές και η φλεγμονή προκαλεί  βλάβη και καταστροφή των δομικών συστατικών του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Επιπλέον και η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στο σχηματισμό ρυτίδων. Η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση γλυκοζυλίωσης. Η γλυκοποίηση προκαλείται όταν τα μόρια ζάχαρης προσκολλώνται στις δέσμες κολλαγόνου και ελαστίνης και τις διασπούν. Το αποτέλεσμα; Με τον καιρό χάνουμε την ικανότητα να κρατάμε το δέρμα μας σφριγηλό.

Δείτε περισσότερα στο elle.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i