Ήξερες πως το 80% των γυναικών έχουν βιώσει παρενόχληση στο δρόμο;

Η L’Oréal Paris για ακόμα μια χρονιά δεσμεύεται να στηρίξει το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα STAND UP, ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους.

stop istock

Κάθε ανεπιθύμητος χαρακτηρισμός, χειρονομία ή δράση που γίνεται χωρίς την συγκατάθεση του ανθρώπου που το δέχεται, σε δημόσιο χώρο, επηρεάζει σημαντικά την αίσθηση ασφάλειας, με αποτέλεσμα να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων.

Η L’Oréal Paris με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, 25 Νοεμβρίου, ενισχύει την πρωτοβουλία Stand Up Against Street Harassment. 

Με το εμβληματικό της σύνθημα "Γιατί σας αξίζει", η Ambassador της L’Oréal Paris, Δούκισσα Νομικού, συμμετείχε στην επικοινωνία μέσα από ένα ενημερωτικό βίντεο για τη μεθοδολογία των 5 D: Direct (Μιλώ ευθέως), Distract (Απόσπαση προσοχής), Delegate (Αντιπρόσωπος), Document (Καταγραφή), Delay (Καθυστέρηση).

Στόχος του βίντεο είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση όλων των γυναικών στη μεθοδολογία των 5D, με σκοπό την αντιμετώπιση των εκφοβιστικών συμπεριφορών, που επηρεάζουν την αίσθηση ελευθερίας των κοριτσιών και των γυναικών στους δημόσιους χώρους. 

Δες το βίντεο

 

STAND UP "Ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους", μία πρωτοβουλία από τη L’Oréal Paris με σκοπό την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την L’Oreal Paris το 2022, το πρόγραμμα Stand Up παρακίνησε σημαντικά τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι δήλωσαν ότι έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση να περπατήσουν στον δρόμο και είναι προετοιμασμένοι να παρέμβουν και να πάρουν θέση, αν έρθουν αντιμέτωποι με κάποιο περιστατικό παρενόχλησης.

Επιπλέον, 97% των ερωτηθέντων αισθάνεται πιο δυνατό να παρέμβει όταν διαπιστώνει παρενόχληση σε κάποιο δημόσιο χώρο, μετά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του Stand Up.

Η L’Oréal Paris συνεργάζεται με την WIN HELLAS και μαζί διοργανώνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε φοιτητές και σπουδαστές, εργαζόμενες και μη, γυναίκες όλων των ηλικιών, και εργαζόμενους επιχειρήσεων, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο της παρενόχλησης σε δημόσιους χώρους, με κύριο στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών και την ενίσχυση του κινήματος, ώστε να τους προετοιμάσει να δράσουν σε περίπτωση που γίνουν θύματα ή μάρτυρες σε αντίστοιχο περιστατικό. Ο κύριος στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η κοινωνική μεταβολή προς την εξάλειψη των φαινομένων παρενόχλησης σε δημόσιους χώρους.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS- Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2006 από τη κα Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου με σκοπό την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Από τη πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα, η W.I.N. HELLAS δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της προώθησης της ισότητας των φύλων, προσφέροντας με τη πολύτιμη βοήθεια ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας, δικηγόρων κ.α., ψυχο–κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Γίνε και εσύ μέλος του κινήματος Stand Up Against Street Harassment και μάθε περισσότερα εδώ: www.standup-greece.com 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i