Goodbye Wrinkles: Οι καλύτεροι οροί προσώπου με ρετινόλη και υαλουρονικό οξύ

Το power couple του skincare έχει τις πιο ισχυρές αντιγηραντικές και ενυδατικές ιδιότητες.

oρος προσωπου Istock Photo

Λεπτές γραμμές, ρυτίδες, έλλειψη όγκου και ξηρότητα: Αυτά είναι μερικά από τα πιο συνήθη σημάδια γήρανσης που κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο πρόσωπο ήδη από τη δεκαετία των 40. Για να τα μειώσεις και να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να ανακτήσει τη χαμένη λάμψη και φρεσκάδα της δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς το power couple του skincare, τη ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ.

Γιατί να εντάξεις τη ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα σου;

Η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ δεν είναι τυχαία δύο από τα πιο δημοφιλή skincare συστατικά. Το πρώτο αφού απορροφηθεί από τον οργανισµό, µετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ, το οποίο επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού και  διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι με τον καιρό οι ρυτίδες λειαίνονται, οι δυσχρωμίες, οι καφέ κηλίδες και τα σημάδια ακμής μειώνονται και το δέρµα δείχνει πιο ενυδατωµένο, νεανικό και λαµπερό.

Το δεύτερο προσφέρει κατά κύριο λόγο ενυδάτωση και, αν το μοριακό του βάρος το επιτρέπει, διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και ενισχύει την οργάνωση και τη συνοχή των κυττάρων, αποκαθιστώντας σταδιακά τη σφριγηλότητά της και "γεμίζοντας" τις ρυτίδες εκ των έσω.

Ο συνδυασμός τους θεωρείται "a match made in heaven", καθώς το υαλουρονικό οξύ δημιουργεί μια προστατευτική επιφάνεια που χαρίζει ενυδάτωση στην επιδερμίδα και την προφυλάσσει από την ξηρότητα, που ενδέχεται να προκαλέσει η ρετινόλη.

Δες περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i