Τριχόπτωση: 5 τρόποι να την αντιμετωπίσετε σήμερα κιόλας

Και να αποκτήσετε πλούσια, υγιή και δυνατά μαλλιά.

Εποχική τριχόπτωση Istock

Οι χημικές ουσίες στις βαφές, στις περμανάντ και στα ισιωτικά, αλλά και το συχνό heat styling μεταβάλλουν δραστικά την εσωτερική ισορροπία των μαλλιών, γεγονός που οδηγεί σε αδυνάτισμα της τρίχας και αναγκαστικά σε τριχόπτωση. Περίπου το 40% των γυναικών μέχρι την ηλικία των 50 ετών εμφανίζουν συμπτώματα και λιγότερο από το 45% των γυναικών έχουν πλήρη τριχοφυΐα μέχρι την ηλικία των 80 ετών. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι όλες οι γυναίκες θα εμφανίσουν κάποιου βαθμού τριχόπτωση σε κάποιο στάδιο της ζωής τους. Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη θεραπεία τριχόπτωσης για γυναίκες; Ακολουθούν 5 σίγουροι τρόποι να την αντιμετωπίσετε:

1. Αλλάξτε σαμπουάν

Ξεκινήστε εμπλουτίζοντας τη haircare ρουτίνα σας με με προϊόντα περιποίησης, όπως σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες, ειδικά σχεδιασμένα για μαλλιά με τριχόπτωση. Οι συνθέσεις τους  ενδυναμώνουν την τρίχα από τη ρίζα και ενισχύουν τη θρέψη τη, ενώ παράλληλα εξυγιαίνουν το τριχωτό διευκολύνοντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

2. Ξεκινήστε μια θεραπεία τριχόπτωσης για γυναίκες

Δεύτερο βήμα στην αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η χρήση μιας εξειδικευμένης θεραπείας με τη μορφή λοσιόν ή αμπούλας, που θα ενισχύσει την τριχοφυΐα βοηθώντας τα μαλλιά να μακρύνουν υγιή, πλούσια και δυνατά.

Δείτε περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i