Ξηρή επιδερμίδα: 4 αιτίες και πώς θα ενυδατώσεις σωστά το δέρμα σου

Η ξηρή επιδερμίδα δεν πρέπει να σε τρομάζει. Όλες μας έχουμε έρθει κατά καιρούς αντιμέτωπες μαζί της.

ξηροδερμια iStock

Όλες έχουμε έρθει αντιμέτωπες κάποια φορά με την ξηρή επιδερμίδα. Όταν τα λιπαρά οξέα δεν λειτουργούν πλέον σωστά,  αισθανόμαστε το δέρμα μας να μας τραβάει και γίνεται πορώδες. Έτσι η επιδερμίδα δεν "σφραγίζει" το νερό και το αφήνει να εξατμιστεί. Το ξηρό δέρμα συχνά εμφανίζει έλλειψη σμήγματος και είναι ευαίσθητο και τραχύ.

Ποια είναι τα σημάδια της ξηρής επιδερμίδας;

Η ξηρότητα του δέρματος εκδηλώνεται με πολλούς τρόπους: από την απλή αίσθηση τραβήγματος μέχρι το άνοιγμα της επιδερμίδας που συνοδεύεται από ελαφριά αιμορραγία. Τα πιο κοινά σημάδια είναι η ερυθρότητα του δέρματος, μια τραχιά αίσθηση στο άγγιγμα, ο κνησμός και το ξεφλούδισμα. Επιπλέον μπορεί να νιώσουμε ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα, ή ακόμα και ένα αίσθημα καύσου.

Οι αιτίες πίσω από την εμφάνιση ξηρότητας

Δεν είναι μυστικό ότι ο τρόπος ζωής μας έχει άμεσο αντίκτυπο στην επιδερμίδα μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, υπάρχουν αρκετές αιτίες που κρύβονται πίσω από το ξηρό δέρμα.

Κλιματικές επιθέσεις

Κάθε μέρα το δέρμα μας μπορεί να προσβληθεί από εξωτερικούς παράγοντες όπως ο ήλιος, ο άνεμος,η εναλλαγή της θερμοκρασίας ή ακόμα και η μόλυνση του περιβάλλοντος.

Δείτε περισσότερα στο elle.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i