Η #1 συνήθεια που μπορεί να βλάψει τις βλεφαρίδες σου

Η φθορά στις βλεφαρίδες μας μπορεί να προκύψει από τις πιο "αθώες" συνήθειες.

makeup Splash News / Ideal Image

Όταν μιλάμε για φθορά στις βλεφαρίδες, δεν αναφερόμαστε σε ένα μη αμελητέο θέμα αλλά το ακριβώς αντίθετο: οι βλεφαρίδες που έχουν υποστεί φθορά είναι αδύναμες και ενδεχομένως να πέφτουν / μαδάνε πιο εύκολα. Και καμιά μας δεν το θέλει αυτό, απεναντίας όλες μας θέλουμε δυνατές, πυκνές και εντυπωσιακές βλεφαρίδες.

5 θεραπείες νυχιών για να τα διατηρείς δυνατά και υγιή

Όλες οι έρευνες πάντως συνηγορούν στο εξής: ότι υπάρχουν μερικές συνήθειες που όλες μας ακολουθούμε ασυναίσθητα, και συμβάλλουν σε μεγάλο ποσοστό στη φθορά των βλεφαρίδων. Μία από αυτές είναι η πιο συχνή - και ταυτόχρονα η πιο "επικίνδυνη":

 Τρίβεις πολύ δυνατά όταν κάνεις ντεμακιγιάζ

Οι περισσότερες γυναίκες τρίβουν με μανία τις βλεφαρίδες τους (και μάλιστα για πολλή ώρα) ώστε να βγει το χρώμα, που είναι αλήθεια, είναι εξαιρετικά έντονο και μουτζουρώνει πανεύκολα την περιοχή κάτω από τα μάτια. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή μπορεί να βιάζονται να τελειώνουν με τη διαδικασία, είτε βαριούνται είτε απλά δεν έχουν υπομονή. Πολλές φορές μάλιστα θα έχεις παρατηρήσει ότι αν δεν έχεις κάνει σωστό ντεμακιγιάζ, το αποτέλεσμα είναι να ξυπνάς το επόμενο πρωί με υπολείμματα μάσκαρα κάτω από τα μάτια σου - αφού έχει "τρέξει" στον ύπνο σου.

Αυτή είναι η πιο κοινή συνήθεια που δεν περιμένεις ότι μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση

Το έντονο τρίψιμο όμως έχει ως αποτέλεσμα να αφαιρείς στην ουσία εσύ η ίδια τις βλεφαρίδες σου - και να μένουν τριχούλες στο βαμβάκι / cotton pad. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι οι δυνατές κινήσεις με πίεση που ενδεχομένως κάνεις έχουν ως αποτέλεσμα και τη δημιουργία λεπτών γραμμών γύρω από τα μάτια - λόγω του ότι η περιοχή είναι πάρα πολύ λεπτή και ευαίσθητη. 

Hint: Οι μάσκαρα είναι γενικά δύσκολες στο ντεμακιγιάζ, πόσω μάλλον όταν είναι αδιάβροχες. Η σύνθεση των αδιάβροχων μάσκαρα απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση και θα σε συμβουλεύαμε να μην τις χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις. Επιπλέον, καλύτερα να τις αφαιρείς με ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ για αδιάβροχο makeup.

Προσοχή: Αν δεν κάνεις καθόλου ντεμακιγιάζ, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο

Στον αντίποδα, υπάρχουν γυναίκες που αμελούν εξ ολοκλήρου το ντεμακιγιάζ και δεν ξεβάφουν ποτέ τις βλεφαρίδες τους, επιλέγοντας να κοιμηθούν με βαμμένες βλεφαρίδες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσες να κάνεις, καθώς με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνεις να ξεραθούν και να ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κι αυτό γιατί, ούτως ή άλλως, οι βλεφαρίδες μας επιβαρύνονται ιδιαίτερα εξαιτίας των χημικών και άλλων χρωστικών που περιέχονται στις μάσκαρα. Σκέψου πόσο επιβαρυντικό θα είναι να μένουν με το χρώμα καθ᾽όλη τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον, το γεγονός ότι ξεραίνονται τις κάνει πιο επιρρεπείς στο σπάσιμο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i