Bunny Lines: Πώς να μειώσεις τις ρινοπαρειακές ρυτίδες

Πώς να αντιμετωπίσεις τις ρινοπαρειακές ρυτίδες, αυτές που εμφανίζονται στα πλάγια της μύτης και του στόματος.

Ρυτίδες στο πρόσωπο iStock

H νέα τους ονομασία ακούγεται cute, καθώς οι ρυτίδες στα πλάγια της μύτης και του στόματος θυμίζουν λαγουδάκι, αλλά οι ρινοπαρειακές ρυτίδες δεν είναι καθόλου χαριτωμένες.

Γιατί δεν έχουν όλοι ρινοπαρειακές ρυτίδες;

Όπως όλες οι ρυτίδες, οι ρινοπαρειακές δημιουργούνται από τις συνεχείς συσπάσεις των μυών και συγκεκριμένα του ρινικού μυός που εκτείνεται κατά μήκος των πλευρών της μύτης. Σε αντίθεση με τις ρυτίδες στο μεσόφρυο, που δημιουργούνται από το συνοφρύωμα, και τις ρυτίδες στο "πόδι της χήνας", που προκαλούνται από το ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων και τις εκφράσεις των ματιών που κανείς δεν μπορεί να αποφύγει, δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι συχνά κινήσεις χρησιμοποιώντας τον ρινικό μυ.

Έτσι, δεν απασχολούν όλους οι ρινοπαρειακές ρυτίδες. Επίσης, σε πολλούς οι ρινοπαρειακές ρυτίδες γίνονται ορατές όταν απαλυνθεί η εμφάνιση των ρυτίδων σε άλλες περιοχές. "Μετά το botox στο μέτωπο και το μεσόφρυο οι ασθενείς μου μέσα σε 10 ημέρες ανανεώνουν το ραντεβού τους για να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων γύρω από το στόμα" επιβεβαιώνει ο δερματολόγος Νάσος Παυλίδης. Επιπλέον, τα γονίδια παίζουν ρόλο στην ένταση των ρινοπαρειακών ρυτίδων, καθώς κάποιοι έχουν μεγαλύτερα ποσοστά γενετικής προδιάθεσης.

Πώς μειώνονται;

Η αποφυγή καπνίσματος, που εντείνει τις συσπάσεις των μυών του στόμα- τος, και η χρήση αντηλιακού μειώνουν τις πιθανότητες δημιουργίας ρινοπαρειακών ρυτίδων.

Δες περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i