ePatch: Δοκίμασα τη θεραπεία που λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες φυσικά, χωρίς νυστέρι

Η μη επεμβατική θεραπεία αντιγήρανσης και σύσφιξης κάνει όντως θαύματα στην επιδερμίδα.

skin

Ανήκω στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που έχω "γραμμές γέλιου" - ρυτίδες γύρω από το στόμα από τα 20 μου. Πρόκειται για ρυτίδες έκφρασης που σχηματίζονται σε πολλά άτομα επειδή γελούν συνεχώς - αν μη τι άλλο, οι συγκεκριμένες ρυτίδες δείχνουν μια στάση αισιοδοξίας για τη ζωή. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν στιγμές που με ενοχλούν και δεν μου αρέσει να τις βλέπω στο πρόσωπό μου, κυρίως επειδή με κάνουν να δείχνω κουρασμένη χωρίς να είμαι. Κι ενώ υπάρχουν δραστικές λύσεις, κυρίως με τη βοήθεια fillers υαλουρονικού, που υπόσχονται άμεση λείανση των γραμμών και αναζωογόνηση της επιδερμίδας γενικά, θέλησα να δοκιμάσω μια μη επεμβατική θεραπεία που θα μου χαρίσει παρόμοιο εφέ, χωρίς νυστέρι.

Αρχικά όμως, τι ακριβώς είναι οι ρυτίδες γύρω από το στόμα;

Πρόκειται για τις "ρινοπαρειακές αύλακες", όπως είναι ο επιστημονική ονομασία τους, και ανήκουν στις λεγόμενες δυναμικές ρυτίδες. Λέγονται και αλλιώς "ρυτίδες γέλιου" ή "smile lines", και εμφανίζονται προσωρινά στο πρόσωπο όταν γελάμε ή κάνουμε άλλες εκφράσεις / γκριμάτσες με το στόμα. Ο λόγος που θεωρούνται "δυναμικές" είναι ακριβώς επειδή εξαφανίζονται όταν το πρόσωπο επανέρχεται στην αρχική του στασιμότητα. 

Όσο μεγαλώνουμε όμως, και όσο το δέρμα λεπταίνει και μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου σε αυτό, οι δυναμικές αυτές ρυτίδες τείνουν να εγκαθίστανται στο δέρμα και να γίνονται πιο μόνιμες, ακριβώς επειδή το δέρμα χάνει μέρος της ελαστικότητάς του και αδυνατεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση. Τότε είναι που μιλάμε για τις στατικές ρυτίδες και γραμμές, αυτές δηλαδή που παραμένουν εμφανείς στο πρόσωπο ακόμα κι αν είσαι σοβαρή ή έχεις χαλαρωμένους τους μύες του.

Αυτές οι ρυτίδες έκφρασης λοιπόν μπορούν να δημιουργηθούν στο δέρμα από την ηλικία των 20 ετών ενώ όταν επιμένουν ακόμα και όταν είσαι σοβαρή συνήθως είναι μια ένδειξη έλλειψης ελαστικότητας στην επιδερμίδα. Δεν είναι δηλαδή μόνο η ίδια η κίνηση που προκαλεί το πρόβλημα, αλλά η μείωση των επιπέδων κολλαγόνου που δεν επιτρέπει την εύκολη επαναφορά του δέρματος στην προτέρα κατάσταση. 

Τι είναι η θεραπεία με τa "ePatches"

Τα ePatches έχουν τη μορφή κλασικών επιθεμάτων που όμως συνδέονται με μηχάνημα μέσω καλωδίων και χάρη στη θερμότητα που μεταφέρεται με το ρεύμα, προκαλείται διαθερμικό μασάζ που προσφέρει αντιγηραντική και συσφικτική δράση. Πιο συγκεκριμένα, η θερμότητα που εκλύεται διεγείρει τους ινοβλάστες με αποτέλεσμα την παραγωγή νεοκολλαγόνου και ελαστίνης στην επιδερμίδα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες λειαίνουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό! Μπορούν να εφαρμοστούν στο μεσόφρυο, στο πόδι της χήνας ή στις ρινοπαρειακές και κάνουν πραγματικά θαύματα! Εγώ που έχω αρκετά εμφανείς γραμμές γέλιου, είδα θεαματική διαφορά αφού αμέσως μετά την περιποίηση οι λεπτές γραμμές είχαν σχεδόν εξαφανιστεί!

skin

Το πριν

skin

Το μετά

skin

Πριν τα ePatches είχε προηγηθεί η εφαρμογή μιας sheet mask, που με την τεχνολογία της μεσοδερμίας και τη βοήθεια του ρεύματος, μεταφέρθηκαν πιο αποτελεσματικά οι ουσίες στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Οι τεχνολογίες της φωτοβιοδιέγερσης και της διαθερμίας που επίσης χρησιμοποιήθηκαν βοηθούν στην οξυγόνωση του προσώπου και την επανενεργοποίηση της μκροκυκλοφορίας.

Δες και το βίντεο:

@sophie.ioannou Τα e-patches είναι τα κλασικά επιθέματα που όμως συνδέονται με μηχάνημα μέσω καλωδίων και χάρη στη θερμότητα που μεταφέρεται, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες σχεδόν εξαφανίζονται! Εφαρμόζονται στο μεσόφρυο, πόδι της χήνας ή ρινοπαρειακές και κάνουν πραγματικά θαύματα! Εγώ που έχω αρκετά εμφανείς γραμμές γέλιου, είδα θεαματική διαφορά! #ρυτιδες #ρυτιδεςεκφρασης #φυσικομποτοξ #μποτοξ #fillers #υαλουρονικοοξυ #αντιγηρανση #θεραπεια #botox #patches ♬ Si un jour - La Femme

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i