"Slugging manicure" | Η δημοφιλής τεχνική για δυνατά, όμορφα νύχια και ενυδατωμένα άκρα

Αν σε ταλαιπωρούν τα σκληρά πετσάκια και τα αφυδατωμένο δέρμα στα χέρια, πρέπει να δοκιμάσεις το "slugging manicure".

hands iStock

Πρόσφατα συζητήσαμε για τη σημασία του όρου "skin slugging", ένα κορεάτικο skincare trend που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για πολλές γυναίκες, έχοντας ως μοναδικό στόχο την ενυδάτωση και τη θρέψη της επιδερμίδας.

Ήξερες όμως ότι μπορείς να εφαρμόσεις την τάση και στο υπόλοιπο σώμα και όχι μόνο στο πρόσωπο; Για την ακρίβεια, η χρήση βαζελίνης, ή οποιουδήποτε άλλου petrolatum-based προϊόντος, μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα σημεία στο σώμα μας για πλήρη ενυδάτωση και θρέψη. Ἐτσι, ξηροί αγκώνες, φτέρνες ή χέρια, όλα μπορούν να επωφεληθούν από το slugging.

Μάλιστα, πολλοί είναι και οι nail artists που θεωρούν ότι η συγκεκριμένη τεχνική είναι κατάλληλη και για τα χέρια και την εφαρμόζουν κατά κόρον όταν κάνουν μανικιούρ. Είναι γεγονός ότι το "slugging manicure" καταφέρνει να διατηρεί πλήρως ενυδατωμένες και απαλές όχι μόνο τις παλάμες, αλλά και τα δάχτυλα και τα πετσάκια - που γίνονται πολλές φορές η αιτία να σπάνε τα νύχια μας ή να δημιουργούνται πληγές και ξηρά σημεία γύρω στα δάχτυλα.

Έτσι, με το "slugging mani" τα άκρα διατηρούνται απαλά και λεία πολλές μέρες μετά την περιποίηση - αν θες να δεις τον τρόπο, συνέχισε να διαβάζεις.

Η διαδικασία:

Όπως ακριβώς και με το facial, έτσι και με το manicure slugging, αυτό που έχεις να κάνεις είναι ένα overlayering προϊόντων στα χέρια σου. Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνα με ένα hand scrub για να απολεπίσεις τις παλάμες σου και να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά τους, ένα βήμα που θα τις αφήσει εξαιρετικά απαλές. Συνέχισε με ένα έλαιο εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε στα πετσάκια, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.

Νερό καρύδας: Τα οφέλη του στα λεπτά μαλλιά χωρίς όγκο

Έπειτα, εφάρμοσε ένα ενυδατικό balm (μπορεί να είναι η αγαπημένη σου hand cream), και ολοκλήρωσε τη διαδικασία με μικρή ποσότητα βαζελίνης, ώστε να "κλειδώσεις" όλα τα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά που εφάρμοσες αμέσως πρωτύτερα. Τέλος, είναι χρήσιμο να φορέσεις γάντια σιλικόνης αν ακολουθήσεις αυτή την τεχνική το βράδυ, έτσι ώστε η υγρασία και η θερμότητα που θα δημιουργηθεί στο εσωτερικό τους να βοηθήσει τα συστατικά να απορροφηθούν ακόμα καλύτερα από το δέρμα σου, όσο κοιμάσαι.

"Νonicure": Ποια είναι η τάση μανικιούρ που κάνει θραύση στα social media - και παντού

Δες το βίντεο:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i