6 συμβουλές για υγιές δέρμα από τον ειδικό

Θέλεις να βελτιώσεις την όψη της επιδερμίδας σου; Τι συστήνει ο ειδικός για φρέσκο και λαμπερό πρόσωπο;

υγιές δέρμα iStock

"Το δέρμα αντανακλά τη γενική υγεία" υποστηρίζει ο δρ. Aaron Tabor, εμπειρογνώμονας στην αντιγήρανση, "κι έτσι πρέπει να θυμάσαι να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή, να αποφεύγεις το πρόχειρο φαγητό, να μην καπνίζεις, να ασκείσαι τακτικά και να πίνεις άφθονο νερό. Είναι, επίσης, σημαντικό να διαβάζεις τα συστατικά από όλα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και να αποφεύγεις όσα περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες, όπως οι γλυκόλες.

6 συμβουλές για υγιές δέρμα:

1. Αποκωδικοποίησε τα βότανα

Τα βότανα, ή μέρη των φυτών μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. "Τα βότανα που περιέχουν βήτα-καροτίνη μπορούν πράγματι να βελτιώσουν την ποιότητα του δέρματος" τονίζει ο Tabor. "Λάβε υπόψη ότι τα προϊόντα που περιέχουν φυτικές ουσίες θα πρέπει να μοιάζουν στο χρώμα ή στην απόχρωση τους, με το χρώμα των βοτάνων. Αν το προϊόν που χρησιμοποιείς υποστηρίζει ότι περιέχει βότανα  και έχει λευκό χρώμα, δεν είναι κατάλληλο. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί το λευκό χρώμα, είναι μέσω χημικών ουσιών" προσθέτει.

2. "Τρίψε" μακριά τα χρόνια

Το μασάζ δεν είναι ευεργετικό μόνο για την πλάτη σου. "Το μασάζ προσώπου βοηθάει να διεγερθούν οι ινοβλάστες στο δέρμα και να απελευθερώσουν κολλαγόνο για να αποκατασταθεί η ελαστικότητα που χάνεις όσο μεγαλώνεις", εξηγεί ο ειδικός.

3. Δεν είσαι ποτέ "αρκετά νέα"

Ήξερες ότι το δέρμα σου αρχίζει να γερνάει από την ηλικία των 20; "Μην περιμένεις μέχρι να περάσεις τα 40 για να χρησιμοποιήσεις τα ειδικά προϊόντα, ξεκίνα τώρα αμέσως" παροτρύνει ο ειδικός. "Μια 20άχρονη χάνει το κολλαγόνο από το πρόσωπό της με τον ίδιο ρυθμό με μία 40άχρονη" προσθέτει. Αν χρησιμοποιείς προϊόντα περιποίησης  θα καθυστερήσεις  την απώλεια κολλαγόνου και άλλα σημάδια της γήρανσης.

4. Πρώτα τα χέρια, μετά το πρόσωπο

Τα χέρια μεταφέρουν περίπου δισεκατομμύρια βακτήρια, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν στο πρόσωπο. "Μην αγγίζεις ποτέ το πρόσωπό σου με τα χέρια σου, αν δεν τα έχεις πρώτα πλύνει διεξοδικά" επισημαίνει ο Tabor. "Τα βακτήρια είναι ο νούμερο ένα ένοχος για τα σπυράκια και παρά τα όσα σκέφτεσαι, τα περισσότερα από τα μικρόβια που φτάνουν το πρόσωπό δεν προέρχονται από τον αέρα αλλά από τα  χέρια" καταλήγει.

5. Οι ανοιχτοί πόροι είναι προτιμότεροι

Κλειστοί πόροι σημαίνει λιγότερη απορρόφηση του προϊόντος. "Για μέγιστο όφελος, ξεκίνα τη βραδινή φροντίδα του προσώπου σου με το άνοιγμα των πόρων. Βρέξε μια πετσέτα ή ένα κομμάτι ύφασμα με ζεστό νερό και άφησέ το πάνω στο πρόσωπό σου για λίγα λεπτά" προτείνει ο ειδικός. Στη συνέχεια μπορείς να απλώσεις το σέρουμ ή την κρέμα νυκτός.

6. Το πρόσωπό σου συρρικνώνεται

"Καθώς μεγαλώνεις χάνεις μυική μάζα, συμπεριλαμβανομένης και του προσώπου" λέει ο ειδικός και προτείνει να παίρνεις συμπληρώματα ασβεστίου. "Όσο πιο πολύ καθυστερήσεις την οστεοπόρωση τόσο το καλύτερο".

Διάβασε επίσης: Ξέρεις τι θέλει η επιδερμίδα σου; Νερό ή κρέμα, φτηνά ή ακριβά προϊόντα, δείκτη προστασίας 30 ή 50;

Διάβασε επίσης: Οι πιο περίεργες συμβουλές για όμορφο πρόσωπο από τους δερματολόγους

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i