Ατοπική δερματίτιδα: Όσα πρέπει να ξέρεις και πώς να την αντιμετωπίσεις

Ανακαλύψτε τώρα, όλη την αλήθεια για την ατοπική δερματίτιδα και τα δύο μοναδικά προϊόντα για να την αντιμετώπισης. Μάθετε περισσότερα!

shutterstock_249122869

Τι είναι;

Η ατοπία ή ατοπική δερματίτιδα, είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του δέρματος η οποία προκαλεί έντονο κνησμό.

Από τι προκαλείται;

Η γενετική προδιάθεση και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες εικάζεται ότι είναι η αιτία αυτής της ακραίας ευαισθησίας σε αλλεργιογόνα (ρύπανση, ακάρεα σκόνης, κατοικίδια κλπ). Οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, η υγρασία και το στρες ενδέχεται επίσης να επιδεινώσουν το φαινόμενο και να πυροδοτήσουν εξάρσεις.

Πώς εκδηλώνεται;

Το δέρμα καλύπτεται από δισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια , μύκητες κα. Αυτοί οι οργανισμοί αλληλεπιδρούν τόσο μεταξύ τους όσο και με το δέρμα και δημιουργούν αυτό που αποκαλείται μικροβίωμα του δέρματος. Ένα μικροβίωμα με ποικιλία από μικροοργανισμούς συμβάλει στη διατήρηση της καλής υγείας και της προστασίας του δέρματος.

Στην περίπτωση του δέρματος με ατοπία, το μικροβίωμα διαταράσσεται (μειώνεται η ποικιλία των μικροοργανισμών) με αποτέλεσμα τη λανθασμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού, την εγκατάσταση παθογόνων οργανισμών και την εμφάνιση των ερεθισμών. Σε καθημερινή βάση, το ατοπικό δέρμα έχει μόνιμο αίσθημα δυσφορίας, ερεθισμό και μερικές φορές πόνο. Όταν αρχίσει ο κνησμός, η αντανακλαστική αντίδραση είναι το ξύσιμο, ωστόσο, μολονότι το ξύσιμο μπορεί να προσφέρει παροδική ανακούφιση, καταστρέφει συγχρόνως την προστατευτική λειτουργία του δερματικού φραγμού.

shutterstock_513255043

Πώς αντιμετωπίζεται;

Χωρίς την κατάλληλη αγωγή, ξεκινά ο φαύλος κύκλος της ατοπίας. Η αντανακλαστική αντίδραση του κνησμού ενώ προσφέρει παροδική ανακούφιση, καταστρέφει τον προστατευτικό φραγμό και το μικροβίωμα του δέρματος με αποτέλεσμα τη διείσδυση ακόμα περισσότερων ερεθιστικών παραγόντων. Ακόμα και αν έχει αποκατασταθεί ο φραγμός, όταν το μικροβίωμα παραμενει διαταραγμένο, οι εξάρσεις θα επανέρχονται συνέχεια.

Ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα;

Με μεγάλη εξειδίκευση στη θεραπεία του ατοπικού δέρματος, τα Δερματολογικά Εργαστήρια La Roche-Posay παρουσιάζουν τη σειρά LIPIKAR, μια σειρά προϊόντων κατάλληλων για το δέρμα με τάση ατοπίας και κνησμού. Η σειρά LIPIKAR με τα εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας για το ατοπικό δέρμα συμβάλλει τόσο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής όχι μόνο των παιδιών που πάσχουν από αυτήν την νόσο της ατοπικής δερματίτιδας, αλλά και των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα, το Aqua Posae Filiformis, ένα νέο, αποκλειστικό και κατοχυρωμένο δραστικό συστατικό που περιέχει η σύνθεση του LIPIKAR Baume AP+ δρα και στους δύο καθοριστικούς παράγοντες του δέρματος με προδιάθεση ατοπίας: το μικροβίωμα και τον επιδερμικό φραγμό. Σαν αποτέλεσμα αυτής της διπλής δράσης, το LIPIKAR Baume AP+ παρέχει άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας, μειώνει τη συχνότητα των εξάρσεων έντονης ξηρότητας, προσφέροντας άνεση στο δέρμα, που διαρκεί.

lipikarbaumeap

Παράλληλα, όσον αφορά το παιδικό δέρμα αλλά και την προσπάθεια που κάνεις για να συνεργαστεί το παιδί μαζί σου κατά τη διάρκεια του μπάνιου, το LIPIKAR Syndet, υποαλλεργικό καθαριστικό για το μπάνιο, χωρίς σαπούνι, εμπλουτισμένο με ένα σύμπλεγμα αναπλήρωσης λιπιδίων, καθαρίζει χωρίς να ερεθίζει το δέρμα ενώ ταυτόχρονα το προστατεύει από τη ξηρότητα που προκαλεί το νερό, μετατρέποντας έτσι το μπάνιο σε μια ευχάριστη διαδικασία.

lipikar-syndet-ap-400ml

Θες να μάθεις περισσότερα; Στο www.larocheposay.gr/infoatopy μπορείς να δεις video για το πώς να εφαρμόσεις τις αλοιφές αλλά και να δεις συμβουλές για να βοηθήσεις τα παιδιά να καταλάβουν πως να φροντίζουν το δέρμα τους.

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i