Ήρθε η ώρα να μάθεις τι είναι το color corrector – ο κορέκτορας δηλαδή – και πώς χρησιμοποιείται

Πόσες φορές έχεις διαβάσει και ακούσει ότι δεν πρέπει να προμηθευόμαστε λανθασμένες αποχρώσεις concealer γιατί αντί να καλύπτουν τους μαύρους κύκλους και να δώσουν φως στην περιοχή, κάνουν όλο το αποτέλεσμα χειρότερο με αυτό να δείχνει στο τέλος γκρι ή πορτοκαλί; Πόσες φορές μάλιστα σου έχει τύχει κιόλας; Ήρθε η ώρα να μάθεις τι δεν […]

Ήρθε η ώρα να μάθεις τι είναι το color corrector – ο κορέκτορας δηλαδή – και πώς χρησιμοποιείται

Πόσες φορές έχεις διαβάσει και ακούσει ότι δεν πρέπει να προμηθευόμαστε λανθασμένες αποχρώσεις concealer γιατί αντί να καλύπτουν τους μαύρους κύκλους και να δώσουν φως στην περιοχή, κάνουν όλο το αποτέλεσμα χειρότερο με αυτό να δείχνει στο τέλος γκρι ή πορτοκαλί;

Πόσες φορές μάλιστα σου έχει τύχει κιόλας;

Ήρθε η ώρα να μάθεις τι δεν πάει καλά αλλά και ποια είναι τα σωστά βήματα για να πετύχεις και την κάλυψη και το φως στην περιοχή κάτω από τα μάτια.

Τι είναι ο κορέκτορας ή αλλιώς το color correcting;

Η διαδικασία αυτή δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά μία δεδομένη κίνηση από τους make up artists όταν αυτοί έχουν να αντιμετωπίσουν έντονες σκιές ή μαύρους κύκλους ή όταν θέλουν να δώσουν όλη την ένταση στα μάτια ή να καλύψουν κάθε άλλη μορφής ατέλεια. Είναι μία διαδικασία που περιλαμβάνει συνδυασμούς χρωμάτων και αποχρώσεων ούτως ώστε το μαύρο χρώμα του κύκλου ή οποιαδήποτε απόχρωση της εκάστοτε ατέλειας να αποχρωματιστεί και έπειτα, με το concealer, να φωτίσει και το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό.

Ο κορέκτορας είναι ένα προϊόν, λοιπόν, συνήθως σε χρώματα όπως πορτοκαλί, μοβ, κίτρινο, κόκκινο, το οποίο εφαρμόζεται πριν το concealer ή το foundation στην πάσχουσα περιοχή -γιατί ένα κορέκτορας μπορεί να καμουφλάρει μέχρι και ένα σπυράκι, δεν είναι αποκλειστικά μόνο για τους μαύρους κύκλους- δίνοντας έτσι στην περιοχή μία ουδέτερη απόχρωση, η οποία με την χρήση του concealer ή του foundation γίνεται ένα με το δέρμα και καμουφλάρεται. 

Η διαδικασία αυτή έγινε ευρέως διαδεδομένη όταν άρχισαν να γίνονται viral στα social media διάφορα videos με κοπέλες που χρησιμοποιούσαν το κόκκινο κραγιόν τους για να πετύχουν τον αποχρωματισμό και έπειτα με το concealer κάλυπταν την περιοχή και το αποτέλεσμα ήταν θεαματικό.

Οι κανόνες για την σωστή εφαρμογή του κορέκτορα:

  • το κίτρινο εξουδετερώνει τις μπλε χρώματος δερματικές ατέλειες, όπως τις μπλε φλέβες, τους μαύρους κύκλους και τους μώλωπες.
  • το πορτοκαλί καλύπτει τις σκούρες κηλίδες, την υπερμελάγχρωση και τις καφέ ουλές.
  • το πράσινο εξουδετερώνει την ερυθρότητα από σπυράκια, τα σημάδια και τις ουλές ακμής και την ερυθρότητα που εμφανίζεται μετά από επεμβάσεις.
  • το μωβ εξουδετερώνει τον κιτρινωπό τόνο, για να κάνει ορατά πιο φωτεινή τη θαμπή, άτονη επιδερμίδα με κουρασμένη όψη.

Πώς χρησιμοποιείς τον κορέκτορα;

Το παρακάτω βίντεο είναι ένας σούπερ αναλυτικός οδηγός για το πώς μπορείς να εφαρμόζεις σωστά έναν κορέκτορα και να εκμεταλλευτείς το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Ωστόσο, επειδή έχουμε κάνει κι εμείς τα λάθη μας και οφείλουμε να τα μοιραστούμε για να μην επαναληφθούν, μία βασική συμβουλή που πρέπει να μοιραστούμε είναι η εξής:

Όταν εφαρμόζεις τον κορέκτορα, με ταμποναριστές κινήσεις, επίτρεψέ του να στεγνώσει λίγο και έπειτα, πάλι με ταμποναριστές κινήσεις, εφάρμοσε το concealer. Γιατί το επισημαίνουμε; Γιατί συνήθως εφαρμόζουμε τα περισσότερα προϊόντα σπρώχνοντάς τα με αποτέλεσμα εσύ με αυτή την κίνηση να απομακρύνεις το προϊόν και να μην του επιτρέπεις να κάνει την δουλειά του. 

Τα υπόλοιπα για το τι είναι ο κορέκτορας στο βίντεο που ακολουθεί:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i