Πώς να κάνω τα νύχια μου πιο σκληρά

Τα χέρια και κατ’ επέκταση και τα νύχια σου τα χρησιμοποιείς καθημερινά σε ότι και αν κάνεις με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να αφυδατώνονται ενώ τα νύχια σου να γίνονται πιο αδύναμα και να σπάνε. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις πιο γερά και σκληρά νύχια.

Πώς να κάνω τα νύχια μου πιο σκληρά

Η καθημερινή και συνεχή επαφή με το νερό, το σαπούνι, τα χημικά των απορρυπαντικών ακόμα και η χρήση αντισηπτικών για τα χέρια που περιέχουν οινόπνευμα, αφυδατώνουν και ταλαιπωρούν τόσο τα χέρια αλλά και τα νύχια σου. Οι δουλειές που κάνεις στο σπίτι χωρίς να φοράς γάντια, η κακή διατροφή, το πληκτρολόγιο του υπολογιστή καθώς και το ημιμόνιμο μανικιούρ που κάνεις πολύ συχνά είναι μερικοί ακόμα λόγοι που κάνουν τα νύχια σου αδύναμα, λεπτά και εύθραυστa. Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις πιο γερά και σκληρά νύχια.

Φόρεσε γάντια

Μην αμελείς ποτέ να φοράς γάντια για κάθε δουλειά του σπιτιού. Από το πλύσιμο των πιάτων, μέχρι το ξεσκόνισμα και φυσικά τη κηπουρική.

Καλή ενυδάτωση

Αν τα νύχια σου είναι κίτρινα, σπάνε και ξεφλουδίζουν αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί είναι αφυδατωμένα. Πολύ σημαντικό να απλώνεις τακτικά μια κρέμα χεριών και νυχιών αρκετές φορές μέσα στην ημέρα και ειδικά αφού έρθουν τα χέρια σου σε επαφή με το νερό. Επίσης με ένα εξειδικευμένο λαδάκι για τα πετσάκια και τα νύχια βοηθάει πολύ στο να διατηρηθούν τα νύχια σου υγιή και σκληρά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i