Δεν είσαι μοναχικός, είσαι μόνος

Μπορείς, είσαι άνθρωπος, έχεις νου και λόγο. Χρησιμοποίησέ τον, και οπλίσου. Η μάχη είναι εκεί εξω, και χρειάζεσαι συμμάχους.

Δεν είσαι μοναχικός, είσαι μόνος

Μου λές πως είσαι μοναχικό άτομο, και περνάς καλά μόνος σου, χωρίς κανέναν. 

Μου λές πως όταν έχεις γύρω σου ανθρώπους, σε κουράζουν.

Εγώ στα μάτια σου δε βλέπω μοναχικότητα, βλέπω άλλο πράγμα. Κάτι που το λένεμοναξιά. Μη βιαστείς να απαντήσεις, και να με πεις παράλογη και υπερβολική. Άκου να σου πω τι βλέπω και μετά σκέψου.

Όταν μιλάμε για μοναξιά, μιλάμε για μια καθαρά υποκειμενική και προσωπική θα έλεγα εμπειρία και αίσθηση που δεν ορίζεται από την ποσότητα ή τη συχνότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά από την υποκειμενική τους ποιότητα. Επαφή με ποιότητα σου λείπει ενώ τη χρειάζεσαι, νιώθεις τι λέω; Και μη βιαστείς να μου πείς πως δε ζεις απομονωμένος σε σχέση με το κοινωνικό σου περιβάλλον.

Άλλο λέμε. Ξεκόλλα από τα στερεότυπα που έχεις στο μυαλό σου. Η μοναξιά δεν είναι μόνο δικό σου κτήμα. Εδώ που φτάσαμε, μπορώ να σου πω πως δεν είσαι μόνος στη μοναξιά σου. Η άτιμη, έχει γίνει ένα ιδιαίτερο κοινωνικό φαινόμενο που είναι αποτέλεσμα των δύσκολων κοινωνικών και περιβαλλοντικών συνθηκών σε σχέση με άλλες εποχές. Τολμώ να πω πως η μοναξιά είναι πρωτοξαδέρφη της κατάθλιψης.

Η μοναξιά, δεν αποτελεί μια συνειδητή και προσωπική σου επιλογή, και δέξου πως είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού των εξωτερικών συνθηκών και εσωτερικών παραγόντων που σε αφορούν, σε αγγίζουν.

Δες την συνέχεια του άρθρου στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i