Τα Ω3 λιπαρά «κρατούν ψηλά» τη σεξουαλική διάθεση των ανδρών

Τα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται πως δρουν ευεργετικά στη σεξουαλική λειτουργία, ενώ αποτελούν ένα φυσικό ενισχυτικό διάθεσης.

σχέσεις

Τα «καλά» πολυακόρεστα αυτά λιπαρά δρούν ευεργετικά στην ομοιοστασία του τοιχώματος των αρτηριών μέσω των αντιφλεγμονωδών τους ιδιοτήτων και κυρίως, μέσω της αυξημένης παραγωγής μονοξειδίου του αζώτου που είναι η κύρια ουσία για την διαστολή των αρτηριών και για την καλή λειτουργία της στύσης. Το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (ΕΠΑ) που είναι ένα από τα δύο κύρια ω-3 λιπαρά οξέα, αυξάνει κατά περίπου 3 φορές το μονοξείδιο του αζώτου.

Τα ω-3 λιπαρά αποτελούν βασικό συστατικό της μεσογειακού τύπου διατροφής που όπως είχε δείξει παλαιότερη μελέτη μετά από δύο χρόνια βελτίωσε σημαντικά τη στυτική λειτουργία των ανδρών με μεταβολικό σύνδρομο. Η μελέτη αυτή περιελάμβανε τροφές σε καθημερινή βάση που περιείχαν 700 mg ω-3 λιπαρών οξέων.

Ποια είναι τα καλά λιπαρά και που τα συναντάμε στη διατροφή μας;

Τα Ω3 λιπαρά «κρατούν ψηλά» τη σεξουαλική διάθεση των ανδρών - εικόνα 1

Πιο πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι, η διατροφή που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες, φυλλικό οξύ και ασβέστιο και συστατικά που ενισχύουν τη σύνθεση της τεστοστερόνης μπορεί να βοηθήσουν τον άνδρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στύσης.

Καθώς η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία συνιστά την καθημερινή λήψη ενός γραμμαρίου ω-3 λιπαρών οξέων στους ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο, η ίδια ποσότητα θεωρείται ότι είναι αρκετή για τη διατήρηση της καλής λειτουργίας των αρτηριών και κατά συνέπεια τη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next