20 φράσεις που μπορούμε να λέμε στα παιδιά αντί για «πρόσεχε»

Ένα «πρόσεχε» δεν λέει τίποτε άλλο εκτός από «φοβάμαι και να φοβάσαι»

20 φράσεις που μπορούμε να λέμε στα παιδιά αντί για «πρόσεχε»

Στην προσπάθειά μου να βοηθήσω τον γιο μου να παίζει με ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα να μην έχει φοβίες και να μην με αναζητά με το βλέμμα του τρομαγμένο για κάθε του κίνηση, έμαθα πως πρέπει να περιορίσω αισθητά τις φορές που σχεδόν τρομοκρατημένη του φώναζα «πρόσεχε!».

Θα μου πείτε, πώς θα γίνει αυτό; Ειδικά αν είστε μια μαμά σαν εμένα – και νομίζω και πολλές άλλες – το «πρόσεχε» σας βγαίνει τόσο αυθόρμητα που πολλές φορές δεν το σκέφτεστε καν.

Ο φόβος μας να μην χτυπήσει το παιδί μας ή κάποιο άλλο παιδί, είναι τεράστιος – κι αυτό είναι λογικό. Πρέπει όμως να προσέξουμε εκτός από το να μην τραυματιστούν εξωτερικά, να μην τα «τραυματίζουμε» και εσωτερικά. Και πιστέψτε με, κάτι τόσο απλό και αθώο όπως το «πρόσεχε» μπορεί καμιά φορά να μην φέρει τα αποτελέσματα που περιμένουμε, αλλά ίσως και τα αντίθετα.

Για αρχή, έχετε κατά νου ότι πρέπει να γίνετε πιο συγκεκριμένοι. Ένα «πρόσεχε» δεν λέει τίποτε άλλο εκτός από «φοβάμαι και να φοβάσαι». Προτιμήστε να εξηγήσετε με περισσότερες λέξεις τι θέλετε να αποφύγουν τα παιδιά. Κάντε τα να σκεφτούν. Με το να φωνάζουμε απλά «πρόσεχε» τα κάνουμε να αρχίζουν να πιστεύουν ότι κάτι δεν θα πάει καλά. Φοβούνται και δεν ξέρουν γιατί. Όταν τους λέτε να προσέχουν γενικά κι αόριστα, περνάτε έμμεσα το μήνυμα ότι δεν τα εμπιστεύεστε…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i