8 αρετές που έχουν οι υγιείς γονείς

Πόσα από αυτά έχεις;

happy-family-having-fun-time-at-home-picture-id1140322836
Όλοι οι υγιείς γονείς έχουν κάποια βασικά κοινά χαρακτηριστικά. Όσα περισσότερα έχουν, τόσο πιο κοντά βρίσκονται στο να μεγαλώσουν ψυχολογικά υγιή παιδιά. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πολύτιμα και δεν μπορεί να τα "αποκτήσει’ κανείς σε μια νύχτα διαβάζοντας γι’ αυτά σε ένα εκπαιδευτικό βιβλίο ή σε μια ιστοσελίδα. Συνήθως προέρχονται από την υγιή ανατροφή που πήραν από τους δικούς τους γονείς ή κατόπιν δουλειάς με τον εαυτό τους.

1. Έχουν ενσυναίσθηση: Η ενσυναίσθηση είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ουσιαστική αρετή που έχουν οι υγιείς γονείς.

Μπορούν να μπουν στην θέση των παιδιών τους και να νιώσουν τα βαθύτερα συναισθήματά τους και να κατανοήσουν τη γλώσσα του σώματός τους. Τους βοηθά επίσης να μην το παίρνουν προσωπικά όταν το παιδί τους κλαίει η παραπονιέται και επίσης δεν χάνουν την υπομονή ή την ψυχραιμία τους αν το παιδί δεν σταματά. Καταλαβαίνουν και έχουν υπομονή.

2. Αναπτύσσουν δεσμούς κι έχουν οικειότητα: Οι υγιείς γονείς συνδέονται με τα παιδιά τους.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να νιώθει οικειότητα με τη μητέρα και τον πατέρα του. Οι σχέσεις οικειότητας ενός γονιού με το παιδί του, εκτός των άλλων καλλιεργεί την αίσθηση ασφάλειας στο παιδί αλλά και την μεταξύ τους εμπιστοσύνη, κάτι που αποτελεί βασικό συστατικό για υγιή ψυχική ανάπτυξη του παιδιού.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i