«Οι περιπέτειες του Βίκτωρα» στη μάχη κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Μετά τις ιστορίες της Νίκης και της Κίκο για τον κανόνα του εσωρούχου, έρχεται η περιπέτεια του Βίκτωρα,

«Οι περιπέτειες του Βίκτωρα» στη μάχη κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Μετά τις ιστορίες της Νίκης και της Κίκο για τον κανόνα του εσωρούχου, έρχεται η περιπέτεια του Βίκτωρα, ενός μαθητή δημοτικού, για να διδάξει με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τρόπο σε όλα τα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει και να βοηθήσει στη μάχη για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Βίκτωρας είναι ο νέος ήρωας της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τη βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης,΄Ελενα Ράπτη, να είναι η συντονίστρια στην Ελλάδα. Ο Βίκτωρας, στη νέα του περιπέτεια, που θα παρουσιαστεί σε επίσημη πρώτη προβολή το Σάββατο 5 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Ολύμπιον» στην Πλατεία Αριστοτέλους, δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα 16χρονο αγόρι.

Μπορεί όμως να προστατεύσει τον εαυτό του, γιατί γνωρίζει τον κανόνα του εσωρούχου, ξέρει πότε ένα άγγιγμα ή ένα μυστικό είναι καλό και πότε κακό, πότε ένα δώρο γίνεται δωροδοκία και πώς μπορεί να αποφύγει μια κατάσταση που ενδεχομένως να απειλήσει την ασφάλεια του.

Το προηγούμενο διάστημα προηγήθηκαν από το Συμβούλιο της Ευρώπης το σποτάκι και το παραμύθι «Η Κίκο και το χέρι» που διδάσκουν τον κανόνα του εσωρούχου και η ιστορία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Το μυστικό της Νίκης», όπου όσο κι αν προσπαθεί ένα πρόσωπο από το οικείο περιβάλλον της να βλάψει το κορίτσι, αυτό γνωρίζει πώς να προστατέψει τον εαυτό του…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i