Όσα έμαθα για την «εκπαίδευση» στον ύπνο από την προσωπική μου εμπειρία

Αν και τα μωρά έχουν αμέτρητα αξιολάτρευτα χαρακτηριστικά, η άνεση και η ευκολία δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά

Όσα έμαθα για την «εκπαίδευση» στον ύπνο από την προσωπική μου εμπειρία

Αν και τα μωρά έχουν αμέτρητα αξιολάτρευτα χαρακτηριστικά, η άνεση και η ευκολία δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά. ‘Οπως μου συνέβη κι εμένα, με τόσα βιβλία, άρθρα και συνταγές για τον ύπνο υπάρχει ο φόβος να μπερδευτείτε. Με γνώμονα όμως την κοινή λογική και την αγάπη θα μάθετε να είστε ευαίσθητες στα σημάδια που κάθε μωρό δίνει προς τη μητέρα του.

Είναι απαραίτητο να έχουμε κατά νου το εξής: οι μέθοδοι εκπαίδευσης στον ύπνο δεν αναφέρονται ποτέ ούτε περιγράφουν ούτε επιχειρούν να ερμηνεύσουν τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των μωρών που θεωρούν κατακριτέα και που προσπαθούν να εκριζώσουν. Για παράδειγμα, οι ειδικοί του κλάματος δεν μας μιλούν για το κλάμα, τους διαφορετικούς τύπους του, για το τι σημαίνει ο κάθε τύπος, δηλαδή για το τι μηνύματα μεταφέρονται μέσα απ’ αυτό τον τρόπο έκφρασης των μωρών, παρόλο που υποστηρίζουν ότι το κλάμα είναι ο μοναδικός τρόπος να μας «μιλήσουν».

Αντιθέτως, σας παροτρύνουν να αγνοείτε το οποιοδήποτε κλάμα τον μωρού σας, καμιά φορά μάλιστα αποδίδοντάς του και προθέσεις που είναι αυθαίρετες – να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι το μωρό δεν ξέρει τι είναι εκβιασμός ή χειρισμός. Οι μητέρες που αγαπούν άνευ όρων τα μωρά τους είναι εξ ορισμού «κουφές» σε όλες αυτού του τύπου τις συμβουλές – ευτυχώς! Ωστόσο, έχουν ένα μειονέκτημα: είναι (δηλαδή, είστε) πολύ πολύ κουρασμένες…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i