Σαλάτα με τραγανό ρύζι, σέσκουλο και αυγά

Συνδύασε τα καλύτερα και πιο νόστιμα εποχικά λαχανικά.

Σαλάτα με τραγανό ρύζι

Από τη Laura Rege Φωτογραφίες: Sang An Απόδοση: Χρυσήλια Κατσώλη

Σαλάτα με τραγανό ρύζι, σέσκουλο και αυγά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 • ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: 30 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

3 φλ. καστανό ρύζι (μαγειρεμένο) ½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ½ φλ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού 1 βλαστός κόκκινου σέσκουλου, κομμένος σε μεγάλα κομμάτια (αν προτιμάς, μπορείς να τα ζεματίσεις ελαφρώς) 2 αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες ½ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, καθαρισμένο, κομμένο σε κυβάκια 4 βραστά αβγά, μελάτα

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ βάλε το ρύζι με τον άνηθο και το αλατοπίπερο. 2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζέστανε ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να κάψει. Πρόσθεσε το ρύζι σε μια ομοιόμορφη στρώση και πίεσε με το πίσω μέρος μιας σπάτουλας ώστε να συμπιεστεί σαν τηγανίτα. Τηγάνισε χωρίς να ανακατέψεις, έως ότου χρυσαφίσει στο κάτω μέρος, περίπου για 7 λεπτά. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, γύρισε το ρύζι (δεν πειράζει αν σπάσει). Τηγάνισε μέχρι να χρυσαφίσει πάλι η κάτω πλευρά, περίπου για 5 λεπτά ακόμη. Μετάφερε το ρύζι σε ένα πιάτο, διατηρώντας το σε μια ομοιόμορφη στρώση και αλάτισε. Άφησέ το να κρυώσει. 3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το χυμό λεμονιού με το υπόλοιπο ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Πρόσθεσε τα κομμάτια του σέσκουλου, το αγγούρι και το κρεμμύδι στο ντρέσινγκ και ανακάτεψε. Σπάσε το ρύζι και ενσωμάτωσέ το στη σαλάτα μαζί με το αβοκάντο. Χώρισε σε 4 πιάτα και τοποθέτησε επάνω στο καθένα από ένα αβγό. Κόψ’ το στη μέση αφήνοντας τον κρόκο να χυθεί στη σαλάτα και πρόσθεσε αλατοπίπερο.

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i