Δέκα ιδέες για καλοκαιρινά σνακ στην παραλία

Αντί να περιμένουμε μέχρι να πεινάσουμε και να καταφύγουμε στην αγορά ενός γρήγορου επεξεργασμένου σνακ, μπορούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα από το σπίτι.

σνακ στην παραλία istock

Η στιγμή που θα ξεχυθούμε στις παραλίες, θα κολυμπήσουμε και θα απολαύσουμε την ύπαιθρο μαζί με οικογένεια και φίλους μοιάζει όλο και πιο κοντινή. Οι πολύωρες δραστηριότητες στην παραλία σε συνδυασμό με την αυξημένη έκθεση στον ήλιο, ωστόσο, κουράζουν και συχνά οδηγούν στην κατανάλωση εύκολων ανθυγιεινών γευμάτων που βρίσκουμε στην παραλία όπως μπισκότα, πατατάκια, παγωτά, αναψυκτικά, club sandwich και τηγανητές πατάτες. 

Αντί όμως να περιμένουμε μέχρι να πεινάσουμε και να καταφύγουμε στην αγορά ενός γρήγορου επεξεργασμένου σνακ, μπορούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα από το σπίτι.

Διαλέξαμε και σου προτείνουμε 10 εύκολα σνακ που μπορείς να πάρεις στην παραλία. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη οργάνωση και ένα αξιόπιστο ψυγειάκι ή ειδική τσαντούλα φαγητού με παγοκύστη, που θα μείνει σε σκιερό σημείο. 

1.Σφιχτά βραστά αυγά
Όσο εύκολο είναι να φτιαχτούν τόσο εύκολο είναι και να καθαριστούν. Είναι μια φυσική υπερτροφή γεμάτη πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και θα σας προσφέρει κορεσμό για αρκετή ώρα.

2.Χορταστικά wraps
Μπορούν να περιέχουν γαλοπούλα, κοτόπουλο ή καπνιστό σολομό, τυρί και πολύχρωμα λαχανικά, με μουστάρδα ή χούμους, ή και να είναι ένα φαλάφελ.  

3.Tοστ με τυρί και γαλοπούλα
Απλό, γρήγορο και εύκολο για την παραλία. Προσθέστε λαχανικά όπως μαρούλι και ντομάτα για μεγαλύτερη θρεπτική αξία.

4.Μακαρονοσαλάτα
Χρησιμοποίησε τα ζυμαρικά που περίσσεψαν ή βράσε εκ νέου, προσθέτοντας επίσης ποικιλία δροσερών λαχανικών για μια υπέροχη καλοκαιρινή σαλάτα. Για ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα στην παραλία, πρόσθεσε και μια πηγή πρωτεΐνης όπως κοτόπουλο ή και φακές, τόνο ή καπνιστό σολομό, τυρί, ξηρούς καρπούς και σπόρους, συν παρθένο ελαιόλαδο ως εξαιρετική πηγή μονοακόρεστου λίπους και άφθονο στυμμένο λεμόνι ή μπαλσάμικο ξύδι.

5.Σαλάτα με κινόα ή πλιγούρι
Ακόμα ένα πλήρες γεύμα, αρκεί να προσθέσεις μια πηγή πρωτεΐνης και να αναμείξεις με διάφορα πολύχρωμα λαχανικά της αρεσκείας σου.

6.Μπάρες δημητριακών
Αν θέλεις κάτι γλυκό και χορταστικό είναι η καλύτερη επιλογή. Προτίμησε μπάρες με βρόμη και ξηρούς καρπούς, αποφεύγοντας αυτές με καραμέλα ή σοκολάτα. Θα καταλήξει στην άμμο και στα δάχτυλά σου.

7.Μίξη ξηρών καρπών
Ετοίμασε το δικό σου μείγμα με ξηρούς καρπούς, σπόρους και αποξηραμένα φρούτα. Είναι πιο υγιεινό από τις έτοιμες επιλογές που υπάρχουν σε παντοπωλεία και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι ή και ζάχαρη.

8.Καρπούζι και πεπόνι
Είναι από τα πιο δροσιστικά φρούτα και αποτελούν μια καλή λύση για ενυδάτωση αλλά και για τη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών του σώματος.

9.Πρακτικά φρούτα για την παραλία όπως είναι τα νεκταρίνια, τα δαμάσκηνα, τα κεράσια και τα σταφύλια. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες και οι πολυφαινόλες που περιέχουν, προστατεύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών και μας αναζωογονούν μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

10.Κριτσίνια ή κράκερ ολικής άλεσης
Οι φυτικές ίνες που περιέχουν θα σε κρατήσουν για αρκετή ώρα χορτάτη, ενώ μπορείς να τα συνδυάσεις με λίγο τυρί και "εύκολα” λαχανικά όπως αγγούρι και καρότο.

Επιπλέον έχε υπόψη σου τα εξής:

  • Εάν δεν έχεις ψυγειάκι, φρόντισε για την όσο πιο άμεση κατανάλωση των τροφίμων που έχεις πάρει στην παραλία, ιδίως εάν είναι ευαίσθητα, φυλάσσοντας τα προσωρινά οπωσδήποτε στην σκιά.
  • Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά δεν αντέχουν για περισσότερο από μία ώρα.
  • Κολύμπησε 2-3 ώρες μετά το κυρίως γεύμα.
  • Το ψυγειάκι θα πρέπει να περιέχει παγοκύστες ή πάγο και να φυλάσσεται στη σκιά.
  • Τα μπουκάλια νερού δεν πρέπει να λείπουν από το ψυγειάκι σου. Πίνε άφθονο νερό για καλή ενυδάτωση.
  • Κατάψυξε ένα μπουκαλάκι νερού στο σπίτι, το οποίο από πάγος θα γίνει σταδιακά δροσερό νερό.
  • Η σοκολάτα και το παστέλι είναι κολλώδη και άρα μαγνήτης άμμου.
  • Έχε μαζί σου χαρτί κουζίνας ή υγρά μαντηλάκια και μια σακούλα σκουπιδιών.

βιοιατρικη

Ευχαριστούμε τις Ιωάννα Αδαμίδου MS, RD, Διαιτολόγο - Διατροφολόγο & Βιολόγο, Υπεύθυνη Bioiatriki+ Nutrition, Θεσσαλονίκη, Επιστημονική Συνεργάτη ΒιοΚλινικής Θεσσαλονίκης και την Ιωάννα Στεργίου MSc, Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Επιστημονική Συνεργάτη Bioiatriki+ Nutrition.

Bioiatriki+

www.bioiatrikiplus.gr  

Το Bioiatriki + Nutrition & Fitness είναι το νέο Διατροφολογικό και Εργομετρικό Κέντρο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Mε γνώμονα την προαγωγή της υγείας μέσω της διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας, προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες που έχουν στόχο την πρόληψη, τη διατήρηση της καλής υγείας και την ευζωία.

Κλείσε το ραντεβού σου:
210 6966282
contact@bioiatrikiplus.gr
Βιοιατρική Αμπελοκήπων, 6ος όροφος – Λ. Κηφισίας 132 & Παπαδά, 115 26

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i