Τέσσερις απολαυστικές συνταγές για vegan παγωτό από την Κάτια Ζυγούλη

To καλοκαιρινό επιδόρπιο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

vegan παγωτό istock

Τα παγωτά είναι μέρος του καλοκαιριού τόσο για τους μικρούς, όσο και για τους μεγάλους. Είναι η ευχάριστη νότα μέσα στον καύσωνα του Αυγούστου αλλά και η τέλεια ιδέα για ένα λαχταριστό γλυκό τις απογευματινές ώρες. Οι περισσότεροι πιστεύουν, ωστόσο, πως ένα νόστιμο παγωτό χρειάζεται και την παγωτομηχανή του για να γίνει ανάρπαστο. Η Κάτια Ζυγούλη, βέβαια, έχει άλλη άποψη και μας το αποδεικνύει μέσα από τις ιστορίες της, στο κανάλι της στο YouTube, αφού ετοιμάζει 4 διαφορετικές συνταγές για vegan παγωτό με φρέσκα φρούτα και μερικά ακόμα απλά υλικά που όλοι έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Παγωτό με μπανάνες και φυστικοβούτυρο, γρανίτα βερίκοκο, σορμπέ ροδάκινο και παγωτό σοκολάτα με αβοκάντο, αυτές οι τέσσερις επιλογές ήρθαν για να σου γλυκάνουν τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού. Άραγε ποιο θα γίνει το αγαπημένο σου;

  • Για το παγωτό με μπανάνες και φυστικοβούτυρο, θα χρειαστείς:

-4 μεγάλες και ώριμες μπανάνες

-2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση: Κόβουμε τις μπανάνες ροδέλες, τις τοποθετούμε ομοιόμορφα σε ένα σκεύος και τις βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες. Τοποθετούμε τις παγωμένες μπανάνες στο μπλέντερ και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία υφή. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο σκεύος και το αφήνουμε να παγώσει καλά.

  • Για την γρανίτα βερίκοκο θα χρειαστείς:

-μισό κιλό πλυμένα βερίκοκα

-2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση: Κόβουμε τα βερίκοκα μικρά κομματάκια και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ. Έπειτα ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ειδικές θήκες για γρανίτα και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

  • Για το σορμπέ ροδάκινο θα χρειαστείς:

-4 ροδάκινα

-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης

-2,3 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση: Κόβουμε τα ροδάκινα σε μικρά κομμάτια, τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος και τα βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες να παγώσουν. Όταν παγώσουν καλά, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε. Αφού γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, συνεχίζουμε ρίχνοντας το σιρόπι αγαύης και τις σταγόνες λεμονιού. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη.

  • Για το παγωτό σοκολάτα με αβοκάντο θα χρειαστείς:

- 2 ώριμα αβοκάντο

-80 γρ κακάο

-400ml γάλα καρύδας

-200ml σιρόπι αγαύης

-100γρ σταγόνες σοκολάτας

-1 βανίλια

-2γρ αλάτι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο, το γάλα καρύδας, το σιρόπι αγαύης, την βανίλια και το αλάτι και τα χτυπάμε πολύ καλά. Σε ένα πιρέξ στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε μέσα το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Έτοιμο να μπει στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως.

Δες παρακάτω το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες και έμπνευση!

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i