Διατροφή για να αποκτήσεις το κορεάτικο "glass skin": Οι τροφές για λαμπερό δέρμα

Ποιες είναι οι τροφές που πρωταγωνιστούν στην κορεατική διατροφή που μπορούν να συμβάλουν σε μια λαμπερή επιδερμίδα;

glass skin iStock

Το κορεάτικο "γυάλινο δέρμα" έχει κατακλύσει τον κόσμο της ομορφιάς, αφήνοντας τους πάντες να ονειρεύονται μια λαμπερή και άψογη επιδερμίδα. Ενώ μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας είναι απαραίτητη, το μυστικό για την επίτευξη αυτής της λάμψης βρίσκεται όχι μόνο σε αυτό που βάζεις στο πρόσωπό σου αλλά και σε αυτό που εισάγεις στο σώμα σου. Η κορεατική διατροφή, γνωστή για την έμφαση που δίνει στα φρέσκα και υγιεινά συστατικά, παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της υγείας του δέρματος και στην επίτευξη της πολυπόθητης γυάλινης όψης του δέρματος. Ποιες είναι οι τροφές που πρωταγωνιστούν στην κορεατική διατροφή που μπορούν να συμβάλουν σε μια λαμπερή επιδερμίδα;

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί:

Αρχικά, είναι απαραίτητο να τονιστεί η σημασία της ενυδάτωσης για την υγεία του δέρματος. Στην Κορέα, η ενυδάτωση είναι προτεραιότητα, καθώς βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και της σφριγηλότητας του δέρματος. Η κατανάλωση άφθονου νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη του υγιούς δέρματος, αλλά οι Κορεάτες καταναλώνουν επίσης τροφές πλούσιες σε νερό όπως καρπούζι, αγγούρι και πράσινο τσάι, που παρέχουν μια επιπλέον ενυδάτωση.

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά:

Τα αντιοξειδωτικά παίζουν ζωτικό ρόλο στην προστασία του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση και βλάβη του δέρματος. Η κορεατική διατροφή περιλαμβάνει μια σειρά από τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως μούρα, εσπεριδοειδή και πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο. Αυτές οι τροφές είναι άφθονες σε βιταμίνες Α, C και Ε, οι οποίες προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και την αποκατάσταση του δέρματος.

Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση:

Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι βασικό στοιχείο στην κορεάτικη κουζίνα και προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία του δέρματος. Το Kimchi, ένα παραδοσιακό κορεάτικο συνοδευτικό από ζυμωμένο λάχανο, είναι πλούσιο σε προβιοτικά που υποστηρίζουν ένα υγιές μικροβίωμα του εντέρου. Ένα ισορροπημένο έντερο συμβάλλει σε καθαρότερο δέρμα και πιο λαμπερή επιδερμίδα.

Θαλασσινά με θρεπτικά συστατικά:

Η εγγύτητα της Κορέας με τη θάλασσα σημαίνει ότι τα θαλασσινά είναι ένα κοινό μέρος της διατροφής τους. Τα θαλασσινά, ειδικά τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες, είναι εξαιρετικές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα υγιή λίπη βοηθούν στη θρέψη του δέρματος, στη μείωση της φλεγμονής και στη διατήρηση της ελαστικότητάς του.

Φύκια:

Τα φύκια είναι μια θρεπτική επιλογή που οι Κορεάτες ενσωματώνουν σε διάφορα πιάτα. Είναι μια άφθονη πηγή βιταμινών, μετάλλων και αμινοξέων, τα οποία συμβάλλουν σε πιο υγιές και νεανικό δέρμα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο στα φύκια υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία του θυρεοειδούς, η οποία παίζει ρόλο στην υγεία του δέρματος.

Τζίνσενγκ και πράσινο τσάι:

Το τζίνσενγκ, που συχνά καταναλώνεται ως τσάι ή σε μορφή συμπληρώματος, είναι ένα δημοφιλές κορεάτικο φάρμακο γνωστό για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες. Προωθεί τη σύνθεση κολλαγόνου, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Το πράσινο τσάι, ένα αγαπημένο ρόφημα στην Κορέα, είναι γεμάτο με πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία και βοηθούν στη διατήρηση μιας καθαρής επιδερμίδας.

Η κορεατική διατροφή για το λαμπερό δέρμα περιστρέφεται γύρω από υγιεινές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα που θρέφουν το δέρμα από μέσα. Ο συνδυασμός αυτής της δίαιτας με μια συνεπή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος και άλλες πρακτικές υγιεινού τρόπου ζωής θα σε βοηθήσει να επιτύχεις την πολυπόθητη "γυάλινη επιδερμίδα" και να τη διατηρήσεις. 

Πώς θα δείχνω νεότερη από την ηλικία μου; Διατροφικές στρατηγικές για να το πετύχεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i