
Η εικόνα του ρυζιού μας παραπέμπει αμέσως στην ιαπωνική κουζίνα – μια διατροφική παράδοση που θεωρείται πρότυπο για ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Στην Ιαπωνία, πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν ρύζι καθημερινά, συχνά μέχρι και τρεις φορές την ημέρα. Παρά αυτή την τακτική κατανάλωση, η πλειονότητα διατηρεί εύκολα λεπτή σιλουέτα: μόλις το 3,6% των Ιαπώνων έχει ΔΜΣ πάνω από 30, σε σύγκριση με το 32% των Αμερικανών.
Το ρύζι σε παχαίνει;
Πώς όμως καταφέρνουν οι Ιάπωνες να μην παίρνουν βάρος τρώγοντας ρύζι τόσο τακτικά; Η απάντηση φαίνεται να βρίσκεται όχι μόνο στην ποσότητα αλλά και στον τρόπο κατανάλωσης και στις συνοδευτικές διατροφικές συνήθειες. Στην Ιαπωνία, το ρύζι δεν...
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr