
Το ζητούμενο “μαλακά μπισκότα” είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει πολύ. Μετά από πολλές προσπάθειες και δοκιμές διαφορετικών συνταγών έχω καταλήξει ότι η επιθυμητή υφή δεν είναι τόσο ζήτημα συνταγής αλλά εκτέλεσης. Είναι ο τρόπος που κάνεις τη συνταγή και χειρίζεσαι τα υλικά σου που φέρνει την επιτυχία.
7 συμβουλές για να πετύχεις μαλακά μπισκότα
- Είναι σημαντικό να ψήσεις τα cookies για λιγότερο χρόνο και να τα βγάλεις αμέσως από το φούρνο γιατί το ψήσιμο συνεχίζεται όσο είναι ζεστά.
- Χρησιμοποιώντας λίγο κορνφλάουρ στη ζύμη τους δίνεις πιο βελούδινη υφή.
- Η μαύρη ζάχαρη βοηθά για ένα πιο υγρό, πιο μαλακό μπισκότο.
- Προσθέτοντας ένα επιπλέον κρόκο πετυχαίνεις καλύτερο αποτέλεσμα.
- Όταν πλάθεις τα μπισκότα φροντίζεις να είναι πιο ψηλά προκειμένου να αυξήσεις το πάχος.
- Χρησιμοποιώντας λιωμένο βούτυρο (και άρα λίγο περισσότερο αλεύρι) δημιουργείς πιο μαλακά cookies.
- Ξεκουράζεις τη ζύμη στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον πριν το ψήσιμο για να μεγιστοποιήσεις την επιτυχία στην υφή.
Συνταγή για μαλακά μπισκότα
Διάβασε περισσότερα στο missbloom.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr