Τι γίνεται όταν μία pilates trainer ξεκινά τένις;

Η εμπειρία της Ιφιγένειας Μπάκα και το #1 στοιχείο που αλλάζει κάθε προπόνηση.

Garmin

Από την Ιφιγένεια Μπάκα, clinical Pilates instructor (@breath_pilates_by_ifigenia).

Ξανά έγκυος λοιπόν! Στο δεύτερο παιδάκι μου, αυτή τη φορά αγόρι και νιώθω όχι μόνο την κοιλιά μου αλλά και την καρδιά μου να φουσκώνουν με αγάπη, αγωνία, άγχος και χαρά. Αλλά όχι μόνο έγκυος! Γεμάτη, επίσης, ενέργεια και διάθεση να δοκιμάσω και να κάνω αυτή την περίοδο πράγματα που ξέρω ότι θα μου είναι πιο δύσκολα τους επόμενους μήνες με ένα μωρό και ένα νήπιο στη ζωή μου. 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από μικρή δεν ήμουν και το πιο ήσυχο παιδάκι του σχολείου. Ένιωθα ότι κουβαλούσα μέσα μου τόση ενέργεια που πραγματικά το σώμα μου ήταν λες και έπιανε φωτιά μόλις πατούσα το πόδι μου μέσα σε έναν αθλητικό χώρο. Αυτός ήταν ο λόγος που όλα αυτά τα χρόνια έχω δοκιμάσει παρά πολλά είδη γυμναστικής ή μάλλον αυτή ήταν μια εναλλακτική διέξοδος των γονιών μου για να απαλλαγούν από τα άλματα, το τρέξιμο και τα δυνατά γέλια μου που ήταν στην καθημερινή ατζέντα της οικογένειας μας. 

Όταν στην πορεία μπήκε στη ζωή μου το Pilates ανακάλυψα έναν νέο κόσμο, που έχει την ικανότητα να καταλαγιάζει την ένταση που έχω μέσα μου και με βοηθά να συνδεθώ με έναν βαθύτερο εαυτό, που η αλήθεια είναι μέχρι πρότινος αγνοούσα. To Pilates είναι η δεύτερη ζωή μου, κοιμάμαι και ξυπνάω με νέες ιδέες που θα οδηγήσουν το σώμα μου αλλά και το σώμα όσων προπονούνται μαζί μου ένα βήμα παραπάνω. 

Και πώς προέκυψε το τένις; 

Όπως προκύπτουν όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή μας. Ξαφνικά! Ήθελα ανέκαθεν να κρατήσω στα χέρια μου τη ρακέτα, εξάλλου μου αρέσει να βλέπω αγώνες τένις και τα τελευταία χρόνια νιώθω πολύ υπερήφανη που βλέπω Έλληνες αθλητές να παίρνουν τη μία νίκη μετά την άλλη. Μετά και τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου μου, η οποία ήταν απαραίτητη λόγω της εγκυμοσύνης μου, αποφάσισα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου μέσα στο γήπεδο ενός αθλήματος με μια φιλοσοφία κίνησης εντελώς διαφορετική από αυτή του Pilates, που θα με γεμίσει όμως με τις καλοδεχούμενες ορμόνες της χαράς, τις ενδορφίνες. Και όπως είπαμε, αν δεν το έκανα σε αυτή τη φάση, αν τώρα δεν κάνω κάποιες δοκιμές που έχω στο μυαλό μου, δεν ξέρω ποια θα είναι η επόμενη "καλή στιγμή". 

Garmin

Ρύθμισα, λοιπόν, το νέο μου smartwatch της Garmin Venu Sq 2  σε λειτουργία για τένις, ώστε να μου δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την απόδοσή μου, όπως πόσες θερμίδες έκαψα και σε ποιο επίπεδο καρδιαναπνευστικής δραστηριότητας δούλεψε το σώμα μου, αλλά και για να με προειδοποιεί μέσω της συνεχούς μέτρησης των παλμών μου και του οξύμετρου, που καταγράφει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, εάν κάποια στιγμή, μέσα στο πάθος του παιχνιδιού, το παρακάνω. 

Garmin

Και να κάτι εντυπωσιακό που θέλω να μοιραστώ μαζί σου: Τα αποτελέσματα που διάβασα στο Garmin Venu Sq2 μετά την προπόνηση μου απέδειξαν πως τελικά μια ώρα τένις είναι εξίσου αποτελεσματική με 45 λεπτά τρέξιμο στον διάδρομο! Κράτα το αυτό σαν σημείωση στη μυαλό σου εάν θέλεις να προσθέσεις ποικιλία στις προπονήσεις σου. Με το Garmin Venu Sq2 μπορείς να πειραματιστείς με κάποιες δραστηριότητες που συνηθίζεις ή κάποιες καινούργιες, να βρεις αντιστοιχίες και να κάνεις στην ουσία cross training, μια εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο προπονήσεων που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η ποικιλία.

Garmin

Και όλα αυτά τα βλέπεις και τα μαθαίνεις σε πραγματικό χρόνο αφού χάρη, στη φωτεινή AMOLED οθόνη του νέου μοντέλου μπορείς να βλέπεις τα δεδομένα σου από τη φυσική δραστηριότητα με μια ματιά, ακόμη κι όταν έχει έντονη ηλιοφάνεια, ενώ η μεγάλη αυτονομία μπαταρίας που φτάνει τις 11 ημέρες εξασφαλίζει ότι θα μπορείς να καταγράφεις τις προπονήσεις και όλα τα δεδομένα υγείας σου για αρκετές ημέρες χωρίς να ανησυχείς ότι η μπαταρία θα εξαντληθεί. 

VenuSq2

Γιατί όμως δεν αποχωρίζομαι το νέο μου Garmin Venu Sq2 όλο το 24ωρο;

Να ξεκινήσω από τα στοιχεία που σίγουρα έχουν μεγάλη σημασία για όλες μας: Εκτός από την προπόνησή μου, το Venu Sq 2 καταγράφει δεδομένα για την υγεία μου όλη μέρα - και όλη νύχτα -, όπως καρδιακούς παλμούς, οξυγόνο στο αίμα μέσα από το οξύμετρο, την ποιότητα του ύπνου μου, τα επίπεδα του στρες, τα αποθέματα ενέργειας ακόμη και το πόσο ενυδατωμένη είμαι, και έτσι έχω συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες που χρειάζομαι για να γνωρίζω πόσο έντονη προπόνηση μπορώ να κάνω ή αν θα πρέπει να ξεκουραστώ. 

Garmin

 

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής όμως, το τελευταίο διάστημα δεν το αποχωρίζομαι, όχι μόνο γιατί με έχει ενθουσιάσει το στυλ και η χρηστικότητά του αλλά γιατί πλέον το δέσιμο μεταξύ μας είναι μάλλον συναισθηματικό. 

Ήταν εκεί να με ενημερώσει για τις γόνιμες μέρες μου όταν αποφασίσαμε να μεγαλώσουμε την οικογένεια μας. Ήταν εκεί όταν το έμβρυο μέσα μου άλλαζε συνεχώς μέγεθος, από την 10η εβδομάδα που έχει το μέγεθος ενός κουμκουάτ μέχρι την 24η που είναι τόσο μεγάλο όσο κι ένα καλαμπόκι. Ήταν εκεί όταν ανέβασα παλμούς την ώρα του τένις και έπρεπε να κάνω ένα μικρό break πριν ξαναμπώ να παίξω. Αν αυτός δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος μιας γυναίκας τότε ποιος είναι; 

Garmin

Για μένα η κίνηση είναι το παν, είτε είμαι πάνω σε ένα κρεβάτι Pilates, είτε κυνηγώ το μπαλάκι του τένις (ή την μικρή μου κόρη!), είτε περπατώ με τη φουσκωμένη μου κοιλιά στο κέντρο της Αθήνας. Το Venu Sq 2 είναι πάντα στο αριστερό μου χέρι, το χέρι της καρδιάς. Πολύ λογικό για όλα όσα κάνει για μένα μέχρι τώρα.

Δες περισσότερα για τη νέα σειρά smartwatch της Garmin Venu Sq 2 στο garmin.gr και στο Instagram account @garmingreece

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i