Ελεύθερη πτώση: Σκέφτεσαι να δοκιμάσεις tandem skydive; Να τι μάθαμε από την εκπαιδεύτρια

Μπορεί να δοκιμάσει ο καθένας;

skydiving-tandem-happiness-on-a-cloudy-day-picture-id1019702394

Φαντάζεσαι την αίσθηση της ελεύθερης πτώσης από αεροπλάνο στα 14.000 πόδια; Διάβασε τι μας λέει η Εριέττα Τασούλα, εκπαιδεύτρια ελεύθερης πτώσης και tunnel instructor (skydive-athens.gr), και είναι πολύ πιθανό να ζηλέψεις. Εγώ πάντως ζήλεψα.

Τι είναι για σένα το skydiving;

Είναι η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας. Εκείνα τα δευτερόλεπτα που βγαίνω από το αεροπλάνο νιώθω πιο ζωντανή από ποτέ!

Μπορεί να το δοκιμάσει ο καθένας;

Ναι, εννοείται! Η διαδικασία για το άλμα tandem, το άλμα δηλαδή που κάνεις μαζί με τον εκπαιδευτή, είναι πολύ απλή και δε χρειάζεται κάποια προηγούμενη εμπειρία, γιατί είσαι δεμένη μαζί με έναν έμπειρο εκπαιδευτή. Την ημέρα του άλματος περνάς από μια εκπαίδευση 15 λεπτών, όπου ενημερώνεσαι για το τι πρόκειται να κάνεις, φοράς τον εξοπλισμό και μαζί με τον εκπαιδευτή σου ανεβαίνεις στο αεροπλάνο για να φτάσετε στα 14.000 πόδια. Εκεί η πόρτα ανοίγει και πηδάτε! Η ελεύθερη πτώση διαρκεί 1 λεπτό –θα σου φανεί πολύ περισσότερο– και μετά ο εκπαιδευτής ανοίγει το αλεξίπτωτο. Μετά από μια πτήση 5-7 λεπτών με το αλεξίπτωτο προσγειώνεσαι με ασφάλεια στο χώρο προσγείωσης.

*Αν θες να δοκιμάσεις tandem skydive, έχε υπόψη ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας ούτε απαιτούμενο επίπεδο φυσικής κατάστασης. Τα πάντα τα κάνει για σένα  ο εκπαιδευτής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i