Dance Fitness Workout: 5+1 λόγοι για να ξεκινήσεις σήμερα προπόνηση!

Θα είναι σα να κάνεις γυμναστική αλλά δεν θα είναι! Χόρεψε και βρες τα πατήματά σου!

dance_workout istock

Γράφει η Ελένη Τάλλιου, certified Dance Fitness Trainer (instagram
tik tok profile

Σου αρέσει η γυμναστική αλλά βαριέσαι τις ατελείωτες ώρες στον διάδρομο και το ελλειπτικό; Θέλεις να αποτελεί η γυμναστική σου διασκέδαση με μουσική και χορό; Θέλεις να απολαμβάνεις κάθε στιγμή άσκησης σαν να έχεις βγει βόλτα με τις φίλες/-ους σου;

Αν απάντησες "ΝΑΙ" σε τουλάχιστον μία από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε το απόλυτο fitness trend των τελευταίων δεκαετιών, το Dance Fitness Workout, είναι η γυμναστική που σου ταριάζει.

Τι είναι το Dance Fitness Workout;

Το Dance Fitness Workout είναι ένα είδος προπόνησης που συνδυάζει τις ασκήσεις τύπου aerobic με τον χορό – και όχι μόνο! Στις χορογραφίες ενσωματώνονται χορευτικές κινήσεις από λάτιν χορούς όπως σάλσα, μάμπο, σάμπα, από τις πολεμικές τέχνες, από το χιπ χοπ, ακόμη και από τον χορό της κοιλιάς!

Αυτό το ιδιαίτερο και άκρως διασκεδαστικό "πάντρεμα" έχει ως αποτέλεσμα το συνδυασμό της διασκέδασης με τα οφέλη της cardio προπόνησης!

5+1 λόγοι για να ξεκινήσεις σήμερα Dance Fitness Workout

Ο συνδυασμός του χορού με την άσκηση σίγουρα ακούγεται άκρως δελεαστικός! Αν, ωστόσο, χρειάζεσαι μερικούς ακόμη λόγους για να ξεκινήσεις Dance Fitness Workout, θα σου δώσω παρακάτω τους 5+1 λόγους που θα σε πείσουν να ξεκινήσεις σήμερα.

1. Χάνεις κιλά διασκεδάζοντας

Ο διασκεδαστικός χαρακτήρας της προπόνησης δεν την καθιστά λιγότερο αποτελεσματική μορφή άσκησης αφού στην ουσία ο συνδυασμός αργών και γρήγορων ρυθμών εκτέλεσης –διαλειμματική προπόνηση- του προγράμματος έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη καύση θερμίδων. Και, όπως γνωρίζουμε, η καύση θερμίδων συμβάλλει στην προσπάθεια διαχείρισης και απώλειας βάρους. Παράλληλα, αποτελεί ιδανική άσκηση για την τόνωση του καρδιαγγειακού και ανοσοποιητικού μας συστήματος.

2. Γυμνάζει όλο το σώμα σου

Το Dance Fitness Workout μπορεί να ενεργοποιήσει ταυτόχρονα σχεδόν όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος γυμνάζοντας έτσι όλο το σώμα και όχι συγκεκριμένα κάθε φορά σημεία. Παράλληλα, λόγω της χορευτικής φύσης της προπόνησης, δίνεται έμφαση στα πόδια, τους γλουτούς και τον κορμό. Ταυτόχρονα, συμβάλλει και στη βελτίωση της ευλυγισίας και της στάσης του σώματός!

3. Αποκτάς καλύτερο συντονισμό 

Αισθάνεσαι ότι δεν γνωρίζει "η δεξιά σου τι ποιεί η αριστερά σου"; Με απλά λόγια, νιώθεις ότι δεν μπορείς να συντονίσεις τα άκρα σου και να "μπεις" στον ρυθμό της μουσικής που ακούς; Ε, λοιπόν, με το Dance Fitness Workout, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και χορευτικού background θα δεις πως με την πάροδο του χρόνου και μαθαίνοντας σταδιακά χορευτικές κινήσεις, θα καταφέρεις να μπεις στον ρυθμό και βελτιώσεις τον συντονισμό των άκρων σου!

4. Θα κοιμάσαι σαν πουλάκι!

Η άσκηση αποδεδειγμένα συμβάλλει στη βελτίωση του γενικότερου τρόπου ζωής, συνεπώς και στη βελτίωση του ύπνου. Οι δύσκολοι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας αυξάνουν τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό με αποτέλεσμα να επηρεάζουν την καθημερινότητά μας και, φυσικά, τον ύπνο μας. Το Dance Fitness Workout, ως ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό πρόγραμμα γυμναστικής, συμβάλλει στην παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να μας ηρεμούν και να εξουδετερώνουν τα υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης που προκαλεί στρες. Μια ωρίτσα Dance Fitness Workout θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

5. Ενισχύει το Socializing

Tα Dance Fitness προγράμματα είναι ομαδικές προπονήσεις με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ξεκινά από 3-4 και να φτάνει, κυριολεκτικά το... άπειρο, ιδιαίτερα κατά τη διεξαγωγή των διαφόρων events. Αποτελεί έτσι την κατάλληλη περίσταση για να βρεθούν στον ίδιο χώρο άτομα που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά όπως την αγάπη για τον χορό, τη μουσική, την άσκηση,τη διασκέδαση, τη ζωή. Έτσι, μπορείς να εξασκήσεις και να βελτιώσεις τα επικοινωνιακά και κοινωνικά σου skills σε χρόνο dt.

Το Dance Fitness πρόγραμμα είναι για όλους

Ναι, καλά διάβασες, είναι κυριολεκτικά για όλους! Τι και αν δεν έχεις ξανακάνει γυμναστική ή δεν έχεις ξαναχορέψει ποτέ; Τι και αν είσαι δεινός χορευτής ή αρσιβαρίστας; Τι και αν είσαι 5 ή 55;

Ένα Dance Fitness πρόγραμμα είναι για όλους! Είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, ανεξαρτήτως φύλου, φυσικής κατάστασης ή αθλητικού background. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για διασκέδαση, θέληση και... το χαμόγελό σου.

Πάρε μια γεύση από ένα Dance Fitness Workout πρόγραμμα στο βίντεο που ακολουθεί: 

 

*Όπως σε όλα τα είδη άσκησης, έτσι και στα προγράμματα Dance Workout θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το ιατρικό ιστορικό του αθλούμενου καθώς και τυχόν αδυναμίες που μπορεί να προκύψουν. Είναι καλό η προπόνηση να γίνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου Dance Workout Instructor για την αποφυγή τραυματισμών.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i