Έχεις 30 λεπτά; Έχουμε 4 είδη γυμναστικής! (Θες να γίνεις πιο ευλύγιστη, να καις πιο πολύ λίπος ή γραμμωμένη κοιλιά;)

Αν θέλεις σέξι σώμα και έχεις μόνο μισή ώρα ελεύθερη, δοκίμασε να ασκηθείς με ένα από αυτά τα είδη γυμναστικής.

Έχεις 30 λεπτά; Έχουμε 4 είδη γυμναστικής

Ξέρεις με ποιο είδος γυμναστικής μπορείς να κάψεις περισσότερο λίπος; Να κάνεις γράμμωση στους κοιλιακούς ή να γίνεις πιο ευλύγιστη; Ιδού τα είδη γυμναστικής για κάθε ανάγκη σου!

Κάψε περισσότερο λίπος με:

Κάψε περισσότερο λίπος με:

Tabata Έχει πάρει το όνοµά της από τον Dr. Izumi Tabata, τον βασικό ερευνητή σχετικά µε την επίδραση της υψηλής έντασης προπόνησης στην αερόβια/αναερόβια επίδοση. Η µελέτη του, στην οποία χρησιµοποίησε κορυφαίους skaters ταχύτητας, έχει δείξει ότι µπορείς να βελτιώσεις τόσο την αερόβια όσο και την αναερόβια ικανότητά σου κάνοντας επτά ή οκτώ σύντοµες «εκρήξεις» υψηλής έντασης µε µικρό χρόνο διαλείµµατος ανάµεσά τους. Τι να κάνεις: Ξεκίνα µε καλή προθέρµανση για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αν είναι εφικτό, βρες ένα λόφο µε µέτρια κλίση (5%), για να διατηρήσεις υψηλή την ένταση. Μόλις ζεσταθείς, κάνε 5 ή 7 sprints των 20 δευτερολέπτων, µε 10 δευτερόλεπτα διάλειµµα ανάµεσά τους. Αν είσαι αρχάρια σε αυτό το είδος της άσκησης, ξεκίνα µε 3-5 επαναλήψεις και αύξησέ τες σταδιακά. Κάνε αποθεραπεία για 10 λεπτά.

Βελτίωσε την ταχύτητα σου με:

Βελτίωσε την ταχύτητα σου με:

Τρέξιµο Για πολλούς δεν είναι η πρώτη επιλογή. Ωστόσο, για µέγιστα οφέλη ανά λεπτό άσκησης και για προπόνηση στο ύπαιθρο είναι δύσκολο να βρεις κάτι καλύτερο. Για περισσότερη ποικιλία, εντονότερη ενδυνάµωση και καλύτερη φυσική κατάσταση µε τη λιγότερη επίπτωση στις αρθρώσεις σου δοκίµασε να τρέχεις εκτός δρόµου. Όσο περισσότερους λόφους µπορείς να βρεις τόσο το καλύτερο. Τι να κάνεις: Διαφοροποίησε το ρυθµό και την προσπάθειά σου χρησιµοποιώντας ένα στυλ ανεπίσηµης διαλειµµατικής προπόνησης γνωστό ως «fartlek» (σουηδικός όρος που σηµαίνει «παιχνίδι ταχύτητας»). Όταν νιώθεις καλά ή όταν τρέχεις σε ανηφορικό δρόµο, δώσε τα όλα και ρίξε το ρυθµό σου µόλις βρεθείς σε επίπεδο έδαφος. Θα διαπιστώσεις πως αυτό το είδος της προπόνησης βελτιώνει τη φυσική σου κατάσταση και το καρδιοαναπνευστικό σύστηµα.

Αύξησε τη δύναμη του κορμού σου με:

Αύξησε τη δύναμη του κορμού σου με:

Κολύµβηση Γυµνάζει την καρδιά και ανοίγει το εύρος των πνευµόνων, ενώ παράλληλα αυξάνει τη δύναµη του κορµού. Τι να κάνεις: Δε σου αρέσει να κολυµπάς πέρα δώθε µόνη σου στην πισίνα για µισή ώρα; Δοκίµασε να κάνεις εναλλάξ από 100 µέτρα χρησιµοποιώντας βατραχοπέδιλα, να κολυµπάς µόνο µε τα πόδια (µε σανίδα) και µε κλειστές τις γροθιές.

Βελτiωσε την ευλυγισία σου με:

Βελτiωσε την ευλυγισία σου με:

Yoga Αν δυσκολεύεσαι να αγγίξεις τα δάχτυλα των ποδιών σου, αν πονάει η πλάτη ή ο αυχένας σου ή απλά δε νιώθεις τόσο ευλύγιστη όσο παλιά, η απάντηση θα µπορούσε να είναι να ενσωµατώσεις λίγη yoga στην προπόνησή σου. Τι να κάνεις: Γράψου σε µια οµάδα ή παρακολούθησε ένα DVD µε προγράµµατα yoga.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i