H APIVITA γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας

Η APIVITA γιορτάζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας.

APIVITA APIVITA

Η APIVITA γιορτάζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας (20 Μαΐου) η οποία θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα των μελισσών για το οικοσύστημα και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τον φθίνοντα πληθυσμό τους παγκοσμίως.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι μέλισσες κατοικούν στον πλανήτη περισσότερο από 100 εκατομμύρια χρόνια. Με την καθημερινή τους εργασία, επικονιάζουν το 70% των φυτικών ειδών, γεγονός που σημαίνει ότι συμβάλλουν στη γονιμοποίηση 40.000 φυτών παγκοσμίως. Κατά συνέπεια, αυτά τα μικρά έντομα επικονιάζουν το 1/3 της τροφής που απολαμβάνουμε καθημερινά στο τραπέζι μας καθώς και το 80% των ανθοφόρων φυτών.

Από τον Ιανουάριο του 2021, η APIVITA αποτελεί πλέον και επισήμως μέλος του Οργανισμού "1% for the Planet" και δεσμεύεται να επιστρέψει στο περιβάλλον το 1% των πωλήσεων της νέας αντηλιακής σειράς, το 1% των πωλήσεων του APIVITA Experience Store καθώς και το 1% των πωλήσεων των APIVITA e-shop Παγκοσμίως. Η αξία που δημιουργείται μέσα από αυτή μας τη δέσμευση θα αποτυπωθεί σε υποστήριξη διεθνών πρωτοβουλιών και δράσεων σχετικών με την προστασία της μέλισσας και της βιοποικιλότητας στον πλανήτη μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η APIVITA, σε συνεργασία με την ομάδα του The Bee Camp και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων δημιούργησε μία μεγάλη...κυψέλη στον εμβληματικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος! Με το σύνθημα "SAVE THE BEES", φιλοδοξούμε να καλωσορίσουμε τους κατοίκους της Αθήνας στο μαγικό κόσμο της μέλισσας και να τους δώσουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοντά την αξία και τα οφέλη της επικονίασης, τον τρόπο λειτουργίας ενός μελισσιού αλλά και τις μοναδικές ιδιότητες του μελιού, της πρόπολης και του βασιλικού πολτού.

Η "κυψέλη" ευαισθητοποίησης για τη μέλισσα θα είναι ανοιχτή για την ενημέρωση των επισκεπτών τις εξής ημέρες και ώρες:

Πέμπτη 20 Μαΐου 16:00-20:00
Παρασκευή 21 Μαΐου 16:00-20:00
Σάββατο 22 Μαΐου 11:00-20:00
Κυριακή 23 Μαΐου 11:00-20:00

Παράλληλα, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, η APIVITA και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, θα "ταξιδέψουν" χιλιάδες επιβάτες και επισκέπτες του Αεροδρομίου στο θαυμαστό κόσμο της μέλισσας. Για μία ακόμη χρονιά, μία μεγάλη οθόνη στο επίπεδο αναχωρήσεων θα μετατραπεί σε ένα "μελίσσι" το οποίο θα ενημερώνει τους διερχόμενους επιβάτες για την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, την αξία των επικονιαστών και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις προς δημοσιογράφους και το ευρύ κοινό θα πραγματοποιηθούν και σε Γαλλία, Πορτογαλία, Βέλγιο και Ισπανία ενώ συνολικά το μήνυμα "SAVE THE BEES" θα ταξιδέψει σε 40 χώρες του κόσμου όπου η APIVITA δραστηριοποιείται!

apivita

Σε συνεργασία με το The Bee Camp, δημιουργήθηκαν περισσότερα από 30,000 φακελάκια με σπόρους μελισσοκομικών φυτών οι οποίοι αφού φυτευτούν σε γλάστρες, κήπους και μπαλκόνια θα αποτελέσουν το καλύτερο εφόδιο για τις αστικές μέλισσες στο καθημερινό τους ταξίδι στην πόλη. Τέλος, προχωρήσαμε στη δημιουργία εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού υλικού με θέμα την προστασία της μέλισσας το οποίο θα προβληθεί σε 8 σχολεία της επικράτειας (Σέρρες,
Βέροια, Πτολεμαΐδα, Ιεράπετρα, κ.α.) στο πλαίσιο του προγράμματος "BeeTwinners”.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i