7 λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν έχεις λεπτά μαλλιά

Ο ρόλος του κουρέματος, της πούδρας και των προϊόντων styling.

thick hair iStock

Τα λεπτά μαλλιά είναι δύσκολο να τα διαχειριστείς και ίσως νομίζεις ότι δεν θα μπορέσεις ποτέ να αποκτήσεις τον όγκο που επιθυμείς. Πολλοί παράγοντες, όπως το άγχος και η κακή διατροφή, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τα αδύναμα μαλλιά, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τα φροντίζεις μπορεί επίσης να σαμποτάρει την όλη διαδικασία.

Ακολουθούν τα κοινά λάθη που κάνουμε τα οποία μπορεί να εμποδίσουν το όνειρό μας να πετύχουμε τον όγκο που επιθυμούμε.

1. Κάνουμε αλογοουρά όταν τα μαλλιά μας είναι βρεγμένα

Το να πιάνουμε τα βρεγμένα μαλλιά μας αλογοουρά μπορεί να φαίνεται δελεαστικό όταν βιαζόμαστε, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να βλάψει. Τα υγρά μαλλιά σπάνε ευκολότερα παρόλο που μπορεί να νομίζουμε το αντίθετο. Οι ειδικοί περιποίησης μαλλιών συνιστούν να αφαιρούμε απαλά την υγρασία και να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά.

2. Χρησιμοποιούμε λάδι μαλλιών

Αν και τα λάδια είναι θρεπτικά και ενυδατικά, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για κορίτσια με λεπτά μαλλιά. Τα λάδια είναι συνήθως πολύ βαριά και μπορούν εύκολα να βαρύνουν την τρίχα. Αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται λιπαρά και κολλημένα στο τριχωτό της κεφαλής.

Διαβάστε Επίσης

3. Δεν χρησιμοποιούμε προϊόντα styling

Εάν θέλουμε τα μαλλιά  μας να φαίνονται πυκνά και υγιή θα πρέπει να επιλέξουμε προϊόντα styling που προσφέρουν εφέ "κρατήματος", όπως ξηρό σαμπουάν ή σπρέι θαλασσινού αλατιού. Δεν είναι πολύ βαριά για τα ευαίσθητα μαλλιά και μπορούν να τα κάνουν να φαίνονται πιο πυκνά. Είναι καλύτερο να βάζουμε προϊόντα όγκου στις ρίζες των μαλλιών όταν ακόμα είναι βρεγμένα και στη συνέχεια να τα διανείνουμε σε όλο το μήκος των μαλλιών.

4. Αποφεύγουμε τη βαφή 

Η βαφή μπορεί να κάνει θαύματα στη λεπτή τρίχα. Η δημιουργία της αντίθεσης μεταξύ ανοιχτόχρωμων και σκούρων χρωμάτων θα δώσει την ψευδαίσθηση πιο γεμάτων και πυκνών μαλλιών. Για να πετύχουμε αυτό το λουκ, ο κομμωτής μας θα προβεί σε εξεισικευμένη διαδικασία που θα κάνει τα μαλλιά μας να φαίνονται πιο "γεμάτα".

5. Παραλείπουμε το conditioner

Εάν αποφεύγουμε το conditioner, νομίζοντας ότι θα κάνει τα μαλλιά μας "βαριά" και λαδωμένα, ίσως τα αφήνουμε απροστάτευτα. Εάν έχουμε λεπτά μαλλιά, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι την εφαρμογή στη ρίζα καθώς μπορεί να τα βαρύνει. Αντίθετα, βάζουμε κοντίσιονερ από τη μέση των μαλλιών μέχρι τις άκρες, προκείμενου να θρέψουμε τα μαλλιά μας και να τα προστατέψουμε χωρίς έξτρα βάρη. 

Διαβάστε Επίσης

6. Χρησιμοποιούμε πούδρα 

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν πούδρα μαλλιών για να καλύψουν τα κενά σημεία, αλλά αν το κάνει κανείς τακτικά μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια μαλλιών. Η πούδρα θα μπει στους πόρους και θα τους φράξει, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής του θύλακα της τρίχας.

7. Αφήνουμε τα μαλλιά μας να μακραίνουν πολύ

Για άτομα με λεπτά μαλλιά, ενδείκνυται το κούρεμα στις άκρες κάθε 2 μήνες. Όταν τα λεπτά μαλλιά μακραίνουν, τείνουν να φαίνονται ακόμη πιο λεπτά προς τις άκρες.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i