Unfold your workout | Η νέα τάση στο fitness περνάει μέσα από το smartphone μου

Πέντε λόγοι που το Galaxy Z Flip4 της Samsung είναι ο καλύτερος workout buddy που είχα ποτέ.

sansung Courtesy of Samsung

Το φθινόπωρο είναι η εποχή με τις περισσότερες προθέσεις. Πρόθεση να ξεκινήσεις διατροφή. Πρόθεση να ξεκινήσεις κάποιο είδος προπόνησης. Πρόθεση να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου. Πρόθεση να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η διαφορά ανάμεσα στις καλές και μη προθέσεις είναι εάν θα φέρεις όντως εις πέρας τον εν λόγω στόχο και εάν θα παραμείνεις πιστή σε αυτόν. Μετά από πολλές φθινοπωρινές περιόδους που έλεγα πως όντως θα ορίσω τη γυμναστική ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, φέτος αποφάσισα να το κάνω πραγματικότητα και μάλιστα όσο πιο σωστά και οργανωμένα μπορώ.

Κάπως έτσι ξεκίνησα να κάνω την έρευνα και στη συνέχεια τις απαραίτητες αγορές. Εκτός από τα κολάν και τα tops, τις φόρμες και τα αθλητικά παπούτσια που θα με βοηθήσουν να προπονηθώ με άνεση, ασφάλεια και χωρίς να κάνω εκπτώσεις στο στιλ μου, αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό, αποφάσισα να επενδύσω επίσης σε ένα gadget που θα κάνει τη ζωή και τις προπονήσεις μου εύκολες και απολαυστικές. Κάπως έτσι, έφτασε στα χέρια μου το νέο Galaxy Z Flip4 της Samsung που όπως αποδείχθηκε αργότερα δεν ανταποκρίθηκε μόνο στις προσδοκίες μου, αλλά ικανοποίησε επίσης ανάγκες που δεν ήξερα πως έχω.

Courtesy of Galaxy
Courtesy of Galaxy

Σε περίπτωση που είσαι σε διαδικασία αναζήτησης ενός νέου smartphone, παρακάτω συγκέντρωσα πέντε λόγους που έκαναν το Galaxy Z Flip4 τον καλύτερο workout buddy που είχα μέχρι σήμερα.

#1 Το Galaxy Z Flip4 έχει compact μέγεθος

Ένας από τους λόγους που το επέλεξα είναι η εμφάνισή του. Το νέο smartphone της Samsung είναι μικρό αλλά ισχυρό. Έχει τη δυνατότητα να διπλώνει, ώστε να χωρά στις τσέπες των αθλητικών ρούχων μου ώστε να το έχω συνεχώς μαζί μου. Με την οθόνη των 6,7 ιντσών που έχει ξεδιπλώνει με ευκολία, αποκαλύπτοντας μία εικόνα υψηλής ποιότητας χάρη στο Ultra Thin Glass. Ταυτόχρονα, μπορεί να αναδιπλωθεί έως και 200.000 φορές. Αυτό σημαίνει πως πρόκειται να κάνω πολλές προπονήσεις μαζί του.

Plus: Για εσένα που ενδιαφέρεσαι για την αισθητική των πραγμάτων, το Galaxy Z Flip4 είναι επίσης πολύ κομψό και μπορείς να το βρεις στις αποχρώσεις Bora Purple, Graphite, Pink Gold και Blue, ώστε να επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει με το athleisure style σου. 

#2 Η μπαταρία του έχει μεγάλη διάρκεια

Σε κανέναν δεν θα άρεσε να ξεκινήσει την προπόνησή του, βλέποντας κάποιο βίντεο σε διαδικτυακές πλατφόρμες και να κλείσει το smartphone από μπαταρία. Μάλιστα, έχει τόσο ισχυρή μπαταρία που δεν πρόκειται να αφήσεις κάποιο session στη μέση. Αυτό οφείλεται στον αναβαθμισμένο επεξεργαστή 4nm που συνεργάζεται με τη μπαταρία 3.700 mAh, παρέχοντας ισχύ για πολλές ώρες. Ωστόσο, σε περίπτωση που το ποσοστό της μπαταρίας ξεκινήσει να πέφτει αρκετά, μπορώ να το συνδέσω με την υπερταχεία φόρτιση ή να το φορτίσω χωρίς καλώδιο με το Fast Wireless Charging 2.0. Συνεπώς, είτε κάνω zumba είτε yoga είτε τρέχω στο πάρκο της γειτονιάς μου είναι σίγουρο πως το Galaxy Z Flip4 θα με βοηθήσει να παραμείνω δικτυωμένη και να μη χάσω καμία οδηγία από τους προπονητές μου.

Galaxy
Courtesy of Galaxy

#3 Είναι ανθεκτικό

Όταν σκεφτόμουν ποιο είναι το κατάλληλο smartphone για αυτή την περίοδο της ζωής μου που γυμνάζομαι συχνά και θέλω να το έχω συνεχώς μαζί μου, αποφάσισα πως η ανθεκτικότητα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή μου. Το Corning® Gorilla® Glass Victus®+ και ο μεντεσές που προστατεύεται με πλαίσιο Armor Aluminum, το καθιστούν ένα από τα πιο ανθεκτικά αναδιπλούμενα Samsung Galaxy smartphones. Στη λίστα με τα θετικά στοιχεία που το χαρακτηρίζουν προστέθηκε η ανθεκτικότητα στο νερό, αφού μπορεί να μείνει σε βάθος ενάμιση μέτρου γλυκού νερού για έως και τριάντα λεπτά. Σε περίπτωση που είσαι δύσπιστη ως προς αυτό και για να σε προλάβω, ναι μου συνέβη και όντως είναι τόσο ανθεκτικό.

gym
iStock

#4 Το workout έγινε πιο σύγχρονο

Νομίζω όμως πως ήρθε η στιγμή να αναφέρω τον βασικότερο λόγο που έχει αποδειχθεί ο καλύτερος workout buddy που είχα ποτέ. Σίγουρα, η επίσκεψη στο γυμναστήριο ταιριάζει σε αρκετούς, ωστόσο λόγω του προγράμματός μου, εγώ προτίμησα να ξεκινήσω τις προπονήσεις διαδικτυακά. Παρακολουθώ βίντεο σε πλατφόρμες γυμναστικής, συνδέομαι σε live workouts που πραγματοποιούν οι αγαπημένοι μου γυμναστές ή προτιμώ να κάνω τα sessions μου στο πάρκο της γειτονιάς ή ακόμα και στην αγαπημένη μου παραλία. Συνεπώς, το smartphone που θα χρησιμοποιούσα για να παρακολουθώ τα βίντεο με άνεση θα έπρεπε να έχει κάποια χαρακτηριστικά που θα κάνουν τη ζωή μου πιο εύκολη. 

Για ακόμα μία φορά, το Galaxy Z Flip4 αποδείχθηκε ως χρήσιμο gadget για trainers και fit enthusiasts αφού η υπερευρυγώνια και η ευρυγώνια κάμερα του είναι 12MP και η selfie κάμερα 10 MP. Συνεπώς, η ποιότητα της εικόνας είτε παρακολουθώ κάποιο βίντεο είτε κάνω βίντεο κλήση με τον προπονητή μου είναι εκπληκτική. Οι βιντεοκλήσεις με το Galaxy Z Flip4 είναι ζωντανές, καθαρές και ευκρινείς. Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με το Galaxy Watch5 μου, μπορώ να παρακολουθώ σημαντικά δεδομένα που με βοηθούν στην προπόνησή μου, όπως οι χρόνοι της άσκησης, ο καρδιακός ρυθμός μου και η αρτηριακή πίεση. Με αυτό τον τρόπο μπορώ να έχω τον έλεγχο της φυσικής μου κατάστασης και να πετυχαίνω τους στόχους μου στην προπόνηση.

Galaxy
Courtesy of Galaxy

#5 Social media

Ναι, έχω πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο της γυμναστικής στην καθημερινότητά μου και απολαμβάνω την ευεξία που με κάνει να νιώθω. Έτσι, έχω θέσει έναν νέο -παράλληλο- στόχο - Να δημιουργήσω δηλαδή το δικό μου περιεχόμενο σε βίντεο και φωτογραφίες, τα οποία θα μοιραστώ στα social media. Ακριβώς για αυτό τον λόγο επέλεξα το νέο smartphone της Samsung. Εκτός από την υψηλής ποιότητας κάμερα, η FlexCam του Galaxy Z Flip4 είναι ευέλικτη, hands-free και προσφέρει διάφορες οπτικές γωνίες για να αποτυπώσω τις φωτογραφίες και τα βίντεο μου. Όσο βγάζω selfie φωτογραφία, μπορώ να παρακολουθώ την προεπισκόπηση στην εξωτερική οθόνη του κινητού σε περίπτωση που έχω τοποθετήσει το κινητό σε κάποιο μακρινό σημείο.

gym
iStock

Εξίσου εντυπωσιακή είναι επίσης η νυχτερινή λήψη. Με το Nightography η νύχτα "γίνεται" πιο φωτεινή, προσφέροντάς μου την ευκαιρία να τραβήξω υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο κάθε στιγμή της ημέρας. Ακόμα κι αν κάνω yoga στη φύση, οι λεπτομέρειες διακρίνονται και με χαμηλό φωτισμό με μεγαλύτερα pixels στην ευρυγώνια κάμερα. Ακριβώς το ίδιο ισχύει για τα βίντεο, αφού η οπτική σταθεροποίηση εικόνας OIS και VDIS καθιστούν τη λήψη βίντεο την πιο fun διαδικασία και το αποτέλεσμα σχεδόν επαγγελματικού επιπέδου.

Φαντάζομαι πως μετά από τα παραπάνω, δεν θα έχεις αμφιβολία για το πόσο χρήσιμο και πρακτικό είναι το Galaxy Z Flip4 της Samsung. Αυτό που μένει λοιπόν είναι να το προμηθευτείς και να απολαύσεις τις προπονήσεις σου όσο και εγώ. 

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i