Βαρέθηκες τα μακριά, μονότονα μαλλιά σου; Το κούρεμα που πρέπει να ζητήσεις για πλούσιο όγκο και ζωντάνια

Τα "waterfall layers" χαρίζουν ζωντάνια, κίνηση αλλά και (πολύ) όγκο στα μακριά μαλλιά.

hair iStock

Τα πλούσια, μακριά και λαμπερά μαλλιά είναι ο ευσεβής πόθος των περισσότερων γυναικών διαχρονικά, ό, τι κι αν προτάσσει η μόδα της εκάστοτε σεζόν. Και μπορεί να μην χαρίζουν το minimal, σύγχρονο στιλ που αποπνέει ένα αυστηρό καρέ για παράδειγμα, τα σούπερ μακριά μαλλιά όμως έχουν άλλη χάρη. Τι κάνουμε ωστόσο όταν γίνονται κάπως... βαρετά και μονότονα, πράγμα εξαιρετικά συνηθισμένο στα πολύ μακριά μαλλιά, ιδίως όταν είναι κομμένα σε ένα μήκος χωρίς φιλάρισμα;

Επειδή είμαστε σίγουρες ότι, αν έχεις μακριά μαλλιά, έχεις βρεθεί στην κατάσταση τού να τα βαριέσαι, να σου φαίνονται μονοκόμματα και άτονα, χωρίς κίνηση και όγκο, μην ανησυχείς καθώς υπάρχει λύση. Ευτυχώς οι κομμωτές έχουν εφεύρει διάφορες τεχνικές που βοηθούν οποιονδήποτε τύπο μαλλιών / κουρέματος να "ζωντανέψει". Στη συγκεκριμένη περίπτωση ιδίως, η haircut τεχνική στην οποία αναφερόμαστε ακούει στο όνομα "waterfall layers", και είναι ιδανική αν θες να τους χαρίσεις ζωντάνια, κίνηση αλλά και (πολύ) όγκο.

Πρόκειται ουσιαστικά γι' αυτό που υποδηλώνει η ονομασία τους, δηλαδή layers που θυμίζουν... καταρράκτη, έντονα φιλαρίσματα που πλαισιώνουν το πρόσωπο και μπλέκονται αρμονικά μεταξύ τους χαρίζοντας έντονη κίνηση και όγκο στα μαλλιά, ενώ κάνουν ακόμα πιο εύκολο το styling. 

Η ιδιαίτερη αυτή τεχνική έχει το προτέρημα του να "ζωντανεύει" τα φλατ μακριά μαλλιά με τα έντονα κοψίματα που ξεκινούν από το ύψος της μύτης ή του πιγουνιού και καταλήγουν στις άκρες με έναν πολύ παιχνιδιάρικο τρόπο. Το θετικό αυτού του κουρέματος είναι ότι μπορείς να αφαιρέσεις έξυπνα το ανεπιθύμητο βάρος που έχουν αναπόφευκτα τα μακριά μαλλιά, χωρίς όμως να κόψεις πόντους στο μήκος τους, πράγμα που είμαστε σίγουρες ότι θες να αποφύγεις. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i