Κοντά στο περιβάλλον: Η Βίκος φύτεψε 1000 δενδρύλλια στην εθελοντική δράση της We4all

Στο πλαίσιο της 3ης Πανελλήνιας Εθελοντικής Φύτευσης.

βικος

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή και η δράση περίπου 200 εθελοντών που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και βοήθησαν να φυτευτούν 1000 δενδρύλλια, στο πλαίσιο της 3ης πανελλήνιας εθελοντικής φύτευσης του περιβαλλοντικού οργανισμού We4all, με την υποστήριξη της εταιρείας Βίκος.

Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φυτευτούν 3 δισεκατομμύρια δέντρα μέχρι το 2030. Η We4all προσκάλεσε τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα, την ημέρα εκείνη, να φυτέψουν ένα φυτό, ένα λουλούδι, ένα δεντράκι εκεί που ζουν και εργάζονται. Παράλληλα, την ίδια ημέρα υλοποιήθηκε δενδροφύτευση στο Πανόραμα Βούλας, όπου συμμετείχε η ομάδα της εταιρείας Βίκος, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές, οικογένειες, φίλοι και παρέες.

βικος

Η συνεργασία της εταιρείας Βίκος με τη We4all είναι διαρκής και στρατηγικής σημασίας Έχει ξεκινήσει ήδη από τον Ιούνιο του 2021 και μέχρι σήμερα έχουν φυτέψει 3,300 δενδρύλλια και συνεχίζεται με ροή δυναμική στο πλαίσιο των δράσεων και πρωτοβουλιών "Ο Β-οίκος της ζωής μας". Ένα τρίπτυχο που συνθέτουν η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, ο πολιτισμός και ο εθελοντισμός και αναδεικνύουν την ανάγκη κινητοποίησης, συστράτευσης δυνάμεων και δράσης σε τρεις πολύ σημαντικούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, οι οποίοι ταυτοχρόνως αποτελούν οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες.

Η Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, Corporate & Marketing Technology Manager της Βίκος Α.Ε, δήλωσε σχετικά: εταιρεία Βίκος είναι και φέτος παρούσα, μαζί με τη we4all,, για να τηρήσει την υπόσχεση της για την προστασία και την αγάπη προς το Περιβάλλον. Ο πλανήτης είναι το κοινό μας σπίτι, η προστασία και η ευημερία του είναι καθήκον όλων μας.

Ο Γιάννης Ηλιόπουλος, συνιδρυτής της We4all, δήλωσε σχετικά: "Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν στη σημερινή δράση, τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την εταιρεία Βίκος για τη στήριξή και την εμπιστοσύνη τους. Δράσεις όπως η σημερινή μας δίνουν δύναμη και ενέργεια να συνεχίσουμε ακούραστα το έργο μας, γιατί βλέπουμε το όραμα μας να παίρνει μορφή με συνοδοιπόρους την κοινωνία και την πολιτεία".

O Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωσταντέλλος δήλωσε σχετικά:

"Σήμερα ξεκινάμε, σήμερα είναι άλλη μια αρχή. Μαζί με τους ανθρώπους της We4all και την εταιρεία Βίκος, που χορηγεί τη σημερινή δράση, είμαστε εδώ με τους εθελοντές της πόλης μας, τα σχολεία και όλες τις ομάδες που έχουν έρθει για να φυτέψουν. Σκοπός μας είναι να κλείσουμε σιγά σιγά τις πληγές που άφησε στην πόλη μας η ξαφνική φωτιά της 4ης Ιουνίου στο αστικό και περιαστικό πράσινο. Το σύνθημα είναι "Φυτεύουμε!". Ότι μπορεί ο καθένας ώστε να συνδράμει και να συνεισφέρει: οι τοπικές κοινωνίες, οι εταιρίες και ο καθένας μας χωριστά."

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i