Η δύναμη της ροής του Ανθρώπου χθες, σήμερα, αύριο και για πάντα

Πώς ένας παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής έχει την ικανότητα να διεγείρει και να προάγει τις πιο σημαντικές αξίες του ανθρώπινου πολιτισμού.

Β-οίκος

Ο Άνθρωπος του χθες, μέσα από την ιστορία της τέχνης. Ο Άνθρωπος του σήμερα, μέσα στην καθημερινότητα και την ποικιλομορφία. Ο Άνθρωπος στο μέλλον, σε έναν κόσμο βασισμένο στην ομαλή συνύπαρξη όλων στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς διακρίσεις. Αυτός ο Άνθρωπος ήταν ο πρωταγωνιστής του 10ου διαγωνισμού ζωγραφικής για παιδιά, που διοργανώθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με την υποστήριξη της Βίκος Α.Ε.

Βίκος

Η έμπνευση για τον διαγωνισμό προήλθε από το Ειδώλιο γυναικείας μορφής που χρονολογείται από το 2700-2400/2300 π.Χ. και παρουσιάζεται στη μόνιμη έκθεση "Κυκλαδική Τέχνη" του Μουσείου, δίνοντας αφορμή σε 19.500 (!) παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να απεικονίσουν με τις ζωγραφιές τους τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που ο ίδιος δημιουργεί.

Βίκος

Τα επιλεγμένα έργα των παιδιών παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία στο κοινό από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, ως έκθεση με τίτλο "Ο Άνθρωπος στο κέντρο", στο πλαίσιο του 1ο Cycladic Kids Festival (σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού).

Βίκος

Καθ’ όλη τη διάρκεια του συναρπαστικού Cycladic Kids Festival, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράλληλα παραστάσεις θεάτρου και κουκλοθέατρου, δράσεις μουσικής, χορού και κινηματογράφου, αφηγήσεις, εικαστικά εργαστήρια και επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος και τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά Βίκος ήταν εκεί για να χαρίσουν στιγμές δροσιάς και ευεξίας σε όλους!

Βίκος

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η υποστήριξη του διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής "Ο Άνθρωπος στο κέντρο" από την εταιρεία Βίκος εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς ενεργειών "Ο Β-οίκος της ζωής μας", η οποία αγκαλιάζει και προάγει τον εθελοντισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και τη σημασία της τέχνης και της προσωπικής έκφρασης, μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i