Save the date | Διάλεξη για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Δήμο Φυλής

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ιατρο-κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.

diabetes istock

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί "μάστιγα" που ο περιορισμός της απαιτεί εγρήγορση των κρατικών και κοινωνικών φορέων υγείας, ευαισθητοποίηση του κοινού και των ιατρικών υπηρεσιών και προσπάθεια κατάρτισης προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια νόσος που χαρακτηρίζεται από αύξηση του σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα, που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην ελλιπή παραγωγή ινσουλίνης. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από το πάγκρεας. Ένας από τους κύριους ρόλους της είναι να βοηθάει το σάκχαρο του αίματος να εισέρχεται στα κύτταρα ώστε να χρησιμοποιηθεί ως "καύσιμο” για την παραγωγή ή την αποθήκευση ενέργειας.

AEK

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 7:00 στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, Πλατεία Ηρώων, (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη) η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, ο Σύλλογος Παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών της ΑΕΚ και ο Δήμος Φυλής διοργανώνουν διάλεξη με θέμα: Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία, οι δίδυμες επιδημίες, ο ρόλος του αθλητισμού και της άσκησης.

Ο διαπρεπής ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος και μέλος του κυπελλούχου Ευρώπης 1968 ομάδας της ΑΕΚ, δρ Χρήστος Ζούπας,

Παρουσίαση και συντονισμός: Βίκυ Φλέσσα και Γιάννης Σταθόπουλος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i