5 Νew Year’s Resolutions για να εμφανίσεις την καλύτερη εκδοχή σου

Ο Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης με ειδίκευση στο mindset coaching και διεθνώς αναγνωρισμένος δάσκαλος mindfulness, εξηγεί πώς να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη.

resolutions

Η έναρξη μίας νέας χρονιάς μας εμπνέει να κάνουμε ανασκόπηση των πεπραγμένων μας, αξιολόγηση των ενεργειών μας, και βάσει αυτών, να πάρουμε νέες αποφάσεις. Είναι πολύ πιο χρήσιμο να παίρνουμε αποφάσεις (resolutions) για την νέα χρονιά, αντί να βάζουμε, εξ αρχής, στόχους για τη νέα χρονιά. Πώς όμως θα πάρεις τις σωστές αποφάσεις;

Χρειάζεται πρώτα να αποφασίσεις ποιος θέλεις να είσαι το επόμενο διάστημα της ζωής σου, διότι μέσα από αυτό θα καταφέρεις να πετύχεις στόχους και ζητούμενα σημαντικά για εσένα. Ένας λόγος που συχνά οι στόχοι για τη νέα χρονιά δεν πετυχαίνουν, είναι διότι δεν συνοδεύονται από την απαραίτητη αλλαγή στην οπτική και στον τρόπο σκέψης μας.

Αν ο ίδιος στόχος, έρχεται και σε συναντά ανεκπλήρωτος στην έναρξη κάθε νέας χρονιάς, τότε αξίζει να αναρωτηθείς: τι είναι αυτό που κάνω και σαμποτάρω τον στόχο μου; Είναι η δυσκολία για πειθαρχία; Είναι οι δικαιολογίες; Είναι κάποιες περιοριστικές πεποιθήσεις; Όταν σκέφτεσαι μέσα από το πρίσμα της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης, τότε γίνεται εφικτή η εξέλιξη, η πρόοδος και η επίτευξη των στόχων.

Αντί λοιπόν να βάλεις στόχους όπως: "θα κάνω διατροφή", "θα κοιμάμαι νωρίτερα", "θα πάω γυμναστήριο" κτλ. στήριξε την πορεία σου στη νέα χρονιά, σε υψηλότερες αξίες και ιδανικά, για να μπορέσεις να πάρεις αποφάσεις οι οποίες θα αγγίξουν πιο ουσιαστικές "χορδές". Έτσι θα μπορέσει το μυαλό σου πιο εύκολα να συντονιστεί με τις ενέργειες που θα δημιουργήσουν την αλλαγή. Όταν αρχίσεις να ενσωματώνεις τις αξίες που έχουν νόημα για εσένα στη συμπεριφορά σου, τότε οι στόχοι σου θα είναι πιο προσβάσιμοι και πιο εφικτοί.

Αυτές είναι 5 αποφάσεις που αν τις υιοθετήσεις και με συνέπεια εξασκηθείς σε αυτές, είναι σίγουρο ότι το 2024 θα καταφέρεις να εμφανίσεις τον καλύτερό σας εαυτό. Πες, λοιπόν, στον εαυτό σου:
1. Δεσμεύομαι κάθε μέρα να κάνω νέα αρχή

Πάρε την απόφαση να ξεκινάς κάθε ημέρα με την διάθεση της νέας και φρέσκιας αρχής. Παρατήρησε αν το μυαλό σου κολλάει στο παρελθόν, επηρεάζοντας τη διάθεσή σου και την αποτελεσματικότητά σου στο παρόν. Σημείωσε κάθε μέρα τι σημαίνει για σένα νέα αρχή και τι αποφασίζεις να αφήσεις πίσω σου.

2. Δεσμεύομαι πάντα να εξετάζω αν αυτό που μου λέει το μυαλό μου είναι αλήθεια

Το μυαλό έχει την τάση να υπερβάλει και να ανησυχεί. Κάποιες φορές σκέφτεται περιοριστικά, με τρόπους που δεν εκφράζουν τον καλύτερό μας εαυτό. Πάρε την απόφαση να αρχίσεις να παρατηρείς πιο προσεκτικά τις σκέψεις σου, για να μπορείς να φιλτράρεις και να εστιάζεις σε σκέψεις χρήσιμες και παραγωγικές.

Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i